Mozilla, oyunları tarayıcıya getirmek istiyor

CHIP Online
29-03-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox'un mimarı Mozilla'nın yeni teknolojisi, web tarayıcılara inanılmaz bir yetenek kazandıracak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/moz ... -istiyor_39448.html

Resimlerle: Mozilla'dan büyüleyici cep telefonu!

Mozilla, 3 boyutlu oyunları web tarayıcınız içinde aynı konsolda olduğu gibi hızlı bir biçimde oynatmaya yönelik yeni teknolojisini Game Developers Conference'ta gösteriyor.


Mozilla, HTML5, JavaScript ve CSS'yi bir araya getirerek doğal uygulamalar kadar hızlı çalışan, işletim sisteminden bağımsız uygulamalar meydana getirmek üzere var gücüyle çalışıyor. Mühendislik direktörü Vladimir Vukicevic, Mozilla'nın bu planını "ASM.js" olarak tanımlıyor. Vukicevic, ASM.js'yi şöyle açıklıyor: "Bu, JavaScript'in kodu çok daha iyi optimize edebilen bir 'lehçesi'. Yaklaşık iki kat daha hızlı."


Epic Games ile beraber çalışan Mozilla, Unreal Engine 3'ü ASM.js ve JavaScript derleyicisi Emscripten ile port etmiş bulunuyor. Mozilla, Disney, Electronic Arts ve ZeptoLab gibi büyük oyun şirketleriyle de çalıştığını söylüyor.


JavaScript'in mucidi, Mozilla CTO'su Brendan Eich ise şirketin şu anki tüm eklentilerin gücüne sahip olacak, ancak eklentisiz olarak çalışabilecek bir yol üzerinde çalıştığını söylüyor.


Port edilen Unreal Engine 3'ü temel alan bir oyun olan Citadel ise Mozilla'nın neler yapabileceğini gösteriyor. Mozilla'nın yayınladığı videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm Konu: Mozilla, oyunları tarayıcıya getirmek istiyor

Resimlerle: Mozilla'dan büyüleyici cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr