selamun aleyküm cümleten dostlar eskiden bu mozilla firefoxu sevmezdim kullanmazdım yani exploreri kullanırdım bir gün deneme amaçlı kurdum ve gerçekten çok hızlı bir tarayıcı şuan sadece mozillayı kullanıyorum mozilla hakkında bilgisi olanlar kullanıcıya rahatlık vermesi yönünden ayar veya eklenti bunlar gibi bilgilere ihtiyacım vardır..Saygılar
Mozilla :))
NoScript: Ekstra güvenlik eklentisi. Sitelerde gereksiz çalışan bütün kodları bloke eder, hızlandırır, reklamları engeller, otomatik çalışan uygulamalara izin vermez. XSS saldırılarını engeller, tarayıcıda, işletim sisteminde ve diğer üçüncü parti yazılımlarda güvenlik açığı bile olsa bunların kullanılmasına izin vermez, heclenmesini olanaksız, imkansız hale getirir.
Adblock Plus: reklamları engeller.
Flagfox: site hakkında bilgi verir, çeviri yapar, url kısaltır, güvenlik seviyesi hakkında fikir verir vs.
DownThemAll: profesyonel indirme yöneticilerini bile geride bırakan üstün özellikler sunar.
User Agent Switcher: özellikle Linux'ta işletim sistemini Windows, tarayıcıyı, IE veya başka bir şey olarak gösterip bazı sitelerdeki engellerin aşılmasına olanak sağlar.
FireFTP: ihtiyaç olduğu anda tarayıcıyı tam donanımlı bir ftp istemcisine dönüştürür...
Screengrab veya FireShot: web sayfasını resim olarak kayıt edimlesini sağlar.
bu firefox'daki proxy eklentisi hakkında daha detayli bilmi alabilirmiyim arkadaşlar...Bu programlar kaç tane eklenti şeklinde ve en iyisi hangisi sizce..??? Nicoll kardeşim konu açarmısın bu eklentilerle ilgili hepimiz için cok yararı dokunur bu konuda bilgilisin anladığım kadarıyla....
;)
bu firefox'daki proxy eklentisi hakkında daha detayli bilmi alabilirmiyim arkadaşlar...Bu programlar kaç tane eklenti şeklinde ve en iyisi hangisi sizce..??? Nicoll kardeşim konu açarmısın bu eklentilerle ilgili hepimiz için cok yararı dokunur bu konuda bilgilisin anladığım kadarıyla....==> FoxyProxy==> AutoProxy
==> https://addons.mozilla.org/en-US ... xy&cat=all&x=8&y=17
Son Düzenleme: Nicoll ~ 26 Nisan 2011 14:09
teşekkürler arkadaşlar linkler oldu güzel elinize sağlık ben mozillayı biraz daha güzelleştireyim o zaman :)
son sürüm kullanıyorum ama oldukça başarılı upload downloadları hızlı yababiliyorum sayesinde
aslında chrome da var ama hoşuma mozilla gitti indirilen bir şeyi virüs taramasından geçirmesi ayrıca karpersky le uyumlu beraber çalışıyor
bendeki eklentiler: DownThemAll, avast webrep plugin, flashblock, adblock plus, image zoom .. eğer fazla eklenti yüklersen yavaşlayabilir dikkat et. özellikle adblockla flashblock u öneririm reklamları flash ları kaldırıyor ..
image zoom da resmin üstüne sağ tıklayıp tekerleği döndürünce resmi büyütüyor
bendeki eklentiler: DownThemAll, avast webrep plugin, flashblock, adblock plus, image zoom .. eğer fazla eklenti yüklersen yavaşlayabilir dikkat et. özellikle adblockla flashblock u öneririm reklamları flash ları kaldırıyor ..Eğer NoScript eklentisi yüklendiyse flashblock eklentisine gerek yok. NoScript resimde gördüğünüz gibi Flash ve Silverlight dahil tüm içeriği engelliyor. Adblock plus'ta aynı şekilde reklam flashlarını engelliyor... Üçü birden fazla ve gereksiz olur...
image zoom da resmin üstüne sağ tıklayıp tekerleği döndürünce resmi büyütü
evet arkadaşlar eklentileri heb kurdum yawaşlama olmadı dahada güzel oldu tarayıcı şuan teşekkürler tekrarda saolun varolun
eğer kotalı bir internetiniz var ise sakın google chrome yi kullanmayın
çünkü arka planda sürekli güncelleme denetlediği için süper kota bitiriyo ve internetiniz %50 yavaşlıyo
ben test ettim %95 frefox iyi %5 lik kısmı da sürekli çöküyor :)