mp3 lerimizi nasıl şifreleyebiliriz ?

sayinu
16-04-2007, 20:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhabalar arkadaşlar. Bilgisayarımızda kayıtlı mevcut mp3 lerimizi yahut ses dosyalarımızı şifreleyerek bir nevi güvenlik sağlamamıza olanak tanıyacak bir yazılıma ihtiyaç duymaktayım. Ana hatları ile belirtmek gerekirse eğer diskte bulunan ses dosyaları şifrelenecek ancak işletim sisteminin yeniden kurulması durumunda arşive erişim sağlanabilecek.Diğer şekilde media player belirli bir noktada çözüm oluşturmakta idi.

İşin özeti dosyalarımızı istediğimizde şifresini çözebileceğiz, kullanımı esnasında ise sürekli şifreli tutacağız. Yani bir nevi bizlerden izinsiz taşınan mp3 lerimizi koruma altına almış olacağız.

Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi akşamlar.

CU_GS7
16-04-2007, 20:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Win Rar ile şifreleyebilirsin en basiti..

sayinu
16-04-2007, 20:56   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Bildiğim kadarı ile winrar ile sıkıştırma esnasında şifreleyebiliyorum. Ancak ben sıkıştırmadan şifrelemekten yanayım.

İsterseniz birazda gereksinimin kaynağından bahsedeyim.

Bir cafe işletmekteyim ve cafemde 30.000 civarı ses dosyası mevcut. Sizlerinde tahmin edebileceği üzere inanılmaz bir emek ve maliyet sonucunda oluşan bir arşiv. Ancak gelip gidenler , ara sıra dj lik yapan insanlar tarafından elimdeki arşiv ne yazık ki bir kaç kişinin eline ulaştı bile. En azından bundan sonra kullanmakta olduğum dosyaları şifreleyerek başka  kullanıcıların dosyalarımı haksız kullanımını engellemek istemekteyim.

BOOMFUNKMCS
16-04-2007, 21:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

http://www.donanimmerkezi.com/do ... -turkce-vt5914.html

jeomania
16-04-2007, 21:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

internet kafede mp3leri masadaki bilgisayarlarda bulundurmazsın anamakinada tutarsın. silmeye ve yer değiştirmeye karşı ağ paylaşımında ona göre ayar verebilirsin ama sanırım müşteriler dinlesin ama kopyalayamasınlar istiyorsun?? niyetin buysa dosya şifreleme programlarıyla bu iş olmaz winamp için bütün mp3lere ait tek bir playlist oluşturacaksın ağ paylaşımında sadece buna izin vereceksin mp3lerin olduğu klasöre direk erişimi kaldıracaksın

yok eğer mp3lerin olduğu klasoru şifreleyim istiyorsan sadece şifreyle mp3 klasorü açılsın diyorsan şifreleme programlarıyla sorun yaşayanlar çok oluyor bunu da düşün. en basitinden; şifrelediğin klasor her ne ise, dosyaları kullandığın işletim sistemini yeniden kurmadan önce klasoru tamamen mutlaka eski haline getirip şifresiz çalıştığından emin olman gerekir. o kadar mp3 riske atılmaz..

ben dj.im bende de var çok acaip arşivler var. benden sana ikinci tavsiye aynısından iki tane olmayan mp3 bi gün yok olma riski ile karşı karşıyadır. harddiske güvenme bi gün çöker yedek al mutlaka..

Son Düzenleme: jeomania ~ 16 Nisan 2007 21:54