Bilgisayar müh okuyorum ama benden elektronik proje isteniyor.Hiç bir şekilde yapamıyorum, yardıma ihtiyacım var lütfen elinde mplab da yapılmış 16f84a veya 16f877 picleri ile alakalı projesi olan varsa, paylaşırsa sevinirim çok mutlu olurum hatta.İnternette çok aradım ama çalışan bi kod bulamadım,mplabı kullanmayı tam bilmediğim için çalışmayan kodu düzeltemiyorum :S... Bekliyorum inşallah güzel bişe çıkar....
mplab 16f877 & 16f84a
yok mu elinde mplab assembly kod olan ya :S:S
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Orhan Altın başak ın yada altaş yayınlarının kitaplarından faydalanabilirsin..
Ayrıca MPLAB ın kullanım kılavuzu www.microchip.com da var pm atarsan sana bunların pdf formatlarını atabilirim kolay gelsin..
LIST
p=16F877
#include <16F877.INC>
__config H'3F31'
ORG
0x000
goto
ana_program
ORG 0x004
kesme
retfie
ana_program
bsf
STATUS,RP0
clrf
TRISB
bcf
STATUS,RP0
duzen
movlw
d'200'
movwf
PORTB
dongu
movlw
d'22'
subwf
PORTB
btfss
STATUS,C
goto
$-1
goto
dongu
end
main
bsf
STATUS,RP0
;bank 1 e geç
movlw
047h
;pullup en, RB0 çıkan, TMR0 INT /256 0100 0111
movwf
OPTION_REG
movlw
0fh
movwf
TRISB
;portb 0.1.2.3. bitleri giriş
bcf
STATUS,RP0
;bank 0
bcf
portb,led
;led sönük
clrf
flag
;başlangıçta led sönük
movlw
15
;65ms*15 ~= 1sn
movwf
sayac
movlw
0b0h
;GIE EN, PINT DIS, RB0 EN, INT FLAGs=0
movwf
INTCON
bekle
goto
bekle
end
Sana Çok basit bir kod attım 877 için ,pdf olarakda microchip MPLAB user guide diye arattırırsan google da anında çıkacaktır kolay gelsin.