MS Access de rapor yazdırma

ferhatadakli_tr
04-10-2006, 20:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikle herkese merhabalar.
Access e yeni başlıyorum. Elimde bir dosya var. Bu dosya da "Sorgu1" adıyla sorgu, "Rapor1" adıyla rapor hazırladım. Amacım bu raporu yazıcıdan dökmek. "Rapor1" raporunu çalıştırdığımda bunu Dosya->Yazdır ile yazdırabiliyorum. Fakat asıl amacım "departman" tablomdaki belli bir departmana ait olan üyeleri yazıcıdan dökebilmek. Bu konuda çok acemi olduğum için yardıma ihtiyacım var. Gönderdiğim dosyayı incelerseniz belki yardım edebilirsiniz. Yeni bir rapor veya sorgu ekleyebilir miyiz?. Teşekkürler.
Dosyanın linki aşağıdadır.

Banned
07-10-2006, 23:18   |  #2  
Banlandı
38 mesaj

SANA BU KONUDA YARDIM EDEBILIRIM

ONCELIKLE RAPOR HAZIRLARKEN RAPOR DOSYASINI SORGUDAN ALMASINI SAGLAMAN GEREK AMA ONCE BIR SORGULAMA OLUSTURMAN GEREK ORADAN TABLONU SECIP AKTARACAKSIN ORADA HER BILGININ ALTINDA OLCEK DIYE BIR BOLUM VAR ORAYA [......ORNEGIN A GRUBU ADINI YAZIN]   GIBI BIR ORNEK YAZACAKSIN SONRA RAPOR OLUSTURUKEN BILGIYI SORGU DOSYASINDAN ALACAK VE SEN RAPOR DEDIGINDE SENDEN A GRUP ISMINI YADA ISIMLERINI YAZMANI ISTEYECEK. SENDE NASIL ISTIYORSAN O BILGIYI YAZACAKSIN SONRA RAPOR O BILGILERE UYAN ISIMLERLE OLUSTURULACAK

AMA SEN YINEDE DOSYAYI BANA GONDERIRSEN SANA HAZIRLAYIP GONDERIRIM   YADA ONLINE OLARAK KONUSMAMIZ GEREK

MSN casama@casama.cjb.net    yahoo: webmasterpeker@yahoo.com

accees konusunda bana yazabilirsin

ferhatadakli_tr
08-10-2006, 20:09   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Merhabalar Sayın casama;

Verdiğiniz yanıt için çok teşekkür ederim.Yahoo adresinize istediğiniz dosyayı .rar olarak gönderdim. Ekdeki dosyada veritabanı  için bir sorgu ve rapor sayfası hazırlamıştım zaten fakat dediğim gibi bu işlerin çok acemisiyim. Lütfen bir kontrol eder misiniz dosyayı.

Tekrar çok teşekkürler

Son Düzenleme: ferhatadakli_tr ~ 08 Ekim 2006 20:10