MS Google'a rakip olabilmek için çalışıyor

CHIP Online
06-10-2008, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft web arama motorunun altyapısı geliştirmek için atağa kalkıyor. Hedef Google'ı yakalamak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-G ... calisiyor_8993.html

Amerikan yazılım firması ilerleyen aylarda çevrimiçi arama için Avrupa'da bir araştırma merkezi inşa etmek istiyor. Haberi Steve Ballmer Avrupa gezileri sırasında Paris'te paylaştı.

Microsoft'un Avrupa'daki mevkileri olan Paris, Londra ve Münih'te bulunan araştırma merkezleri Microsoft arama motorunun verdiği sonuçları iyileştirecek. Yazılım devi bu hamle ile Google'ın pazar payını düşürmek istiyor.

Microsoft Almanya başkanı Achim Berg araştırma merkezi hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: "Güncel arama motoru teknolojisi çok temel bir seviyede". Yapılan her arama sorgusunun dörtte birinden fazlası tatminkâr sonuçlar vermiyor. Microsoft bunu değiştirmek istiyor.

Proje İspanyol Microsoft yöneticisi Jordi Ribas tarafından gerçekleştiriliyor. Almanya takımı ise bu sene içerisinde çalışmalarına başlayacak.


Tüm konu: MS Google'a rakip olabilmek için çalışıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu hamle ile Microsoft, Google'ı web'de arama alanında devirebilir mi?

ewerpower
06-10-2008, 01:34   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Evet neden olmasın sonuçta bu işin en büyük mimarlarından biri microsoft bazı arkadaşlar bilir google dan önce alta vista en ünlü arama motoruydu ama şimdi bunu çok az kimse biliyor.

frozen
06-10-2008, 03:46   |  #3  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Altavista... güzel bir nokta ewerpower.
insanlar bana google dan bahsettiğinde ısrarla Altavista kullanırdım. Ayrıca Microsoft google a rakip değil. Google Microsoft a rakip.. Çok büyük bir pazar var ortada ve bu pazarın payı her an tepetaklak olabilir. Risk burda Google a ait. Çünkü Google sadece internette var olabilir. İcraatları ortada, internet dışında pek başarılı olduğu söylenemez. Bir an gözünüzde canlandırdın, Google dan daha iyi bir arama motoru. Google ı hangi platformda görebilirsiniz? Bence hiçbiryerde. Pazarı kaptırdığı an Google biter ama Microsoft kaptırırsa tekrar dener. Microsoft Google ın önüne geçecektir diye düşünüyorum. Belki zaman alır ama çok daha kaliteli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Herhalûkarda bize yarayacak bu.

Google ın savaşı kazanmasından çok Microsoft gibi bir firma daha çıksın ortaya istiyorum. Google da tekelci olmaya çalışıyor. 2sinin çıkarları çakışmaya başladı. Çok net bir şekilde ortada bu, kimse inkâr edemez. Hem Microsoft a hem Google a rakip olarak piyasaya girebilecek bir şirket, tüm dengeleri bozar diye düşünüyorum. İşte o zaman kullanıcı kazanır.

Konunun cevabına gelince.. Microsoft, Google'ı Web'de aramada devirebilir ve devirecektirde. Er ya da Geç..

resulcifci
06-10-2008, 07:54   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Evet birilerinin google'a arama motoru olarak rakip olma zamanı geldi, bir çok arama için google tam bir çöplüğe dönüştü, aradığınızı bulmanız samanlıkta iğne aramak kadar zor olabiliyor bazen, insanların çoğu google'ı site ismi bulmada kullanıyor,örneğin adam "chip.com.tr" yi adres çubuğuna yazmak yerine google'a yazıyor, 2 tıklamadan sonra siteye giriyor, google'da üst sıraya çıkmak için üretilen "tag" yapısı, web sitelerini tam bir komediye dönüştürdü, sitenin içeriğinden çok linke çevrilmiş "tag" adı verilen kelimeler var, herkes yapınca googleda üste çıkmak için anlamı kalmadı ama siteleri kötü ve itici göstermeyi başardı. Bill Gates zamanında bir soru üzerine istesek googledan daha iyi bir arama motoru yaparız demişti, eminim ki bunu yapacaklardır, altavista örneği , yahoo.com , ICQ > Messenger örneklerindeki gibi insanların alışkanlıkları kısa zaamanda değişebiliyor, live.com aslında microsoftun uzun zamandır hazırda tuttuğu arama motoru, bu zamanı geldiğinde google'ın karşısına dikilecek ve en büyük rakibi olacaktır.
Googleun çöplüğünden ve "tag" lerle dolu sitelerden kurtulmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

unart
06-10-2008, 12:33   |  #5  
unart avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bence google yenmek çok zor hele microsoft'un geçmesi bence imkânsız.Google, Microsoft geçmek için çalışırken eli armut toplamaz.Hem Google'ın yaptığı çalışmalar bile Microsoft'un düşüncelerinden ileri!

frozen
06-10-2008, 17:39   |  #6  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

unart bu söylediklerinle ilgili herhangi bir örneğin var mı?
merak ediyorum gerçekten microsofttan ileri olan bu düşünceleri.
Panaromik sokak görüntüleri mi yoksa?
İleri düşünceleri var da, peki neden çöplüğe dönen aramaları, fake siteleri tespit etmeyi 6 senedir beceremedi? herhangi bir kelimenin sonuna download ekleyin bakın neler oluyor.. ya da mp3.. bittiniz demektir. web tasarım grafik tasarım şu bu.. SEO die bir meslek oluşturdular.. belkide GÇD(Google 'ı çöpülüğe Dönüştürücü) denmesi lazm.

gelefsane
06-10-2008, 22:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

işte bu mümkün microsoftun tekkeliği daha çooook sürer gibime geliyor...ama google öyle deil.yarın öbür gün daha iyi bir kodlama ve veri tabanıyla aniden google rakip çıkarsa o an google çat diye çöktü gitti demektir...

Fattur
07-10-2008, 19:40   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

1. olarak en büyük tekel dünyada Apple Türkiye TTNet.(bana göre)
ewerpower ve frozen çok doğru söylemişler ayrıca frozen'i unart'a verdiği cevaptan dolayı tebrik ederim(bravo).

Elbetteki Devirebilir neden olmasın.Zaten MS'den böyle bir şey beklenir.adamlar tüm altyapılarını yavaş yavaş değiştiriyorlar.(Live wave3 win.Vista ve Win7,WinFS vbvbvb...).Yakında Online alanı tamamen ele geçirmek için çalışıyorlar gibi gözeüküyor

frozen
11-10-2008, 01:06   |  #9  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Teşekkürler Fattur..

Microsoft alt yapısı ve geri bağışıklılığı giderilmiş Windows u piyasaya sürdüğünde bu google ı şişirenlein hepsinin mesajlarını görücem.
Yanlış anlaşılmasın MS kazansın ya da taraf tutuyorum gibi görülmesin.
Artık birşeyler değişsin istiyorum.
Customize google v.b diğer arama motorları için oluşturulmuş eklentiler olmadan internette arama yapabilmeyi istemek çokta büyük bir istek olmasa gerek.