MS'in patent açıklamasına Linux'tan cevap

CHIP Online
28-07-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un açık kaynak ve patent açıklamasına Linux cephesinden cevap var. Bu bir savaş ilanı mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-i ... tan-cevap_7978.html

Microsoft'un çiçeği burnunda patronu Steve Ballmer'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Linux sağlayıcıları 200'den fazla Microsoft patentini ihlal ediyor" açıklaması, söylentileri de beraberinde getirdi. Her ne kadar ortada elle tutulur bir kanıt ya da sert bir açıklama olmasa da, Microsoft'un açık kaynak geliştiricilerine patent ihlali davası açabileceği bile konuşulur oldu.

Canonical'ın kurucusu Mark Shuttleworth ise, bu iddialara temkinli yaklaşan isimlerden biri. Ona göre Microsoft'un Linux geliştiricilerini dava etmesi hiç de beklenen bir durum değil ve yazılım devi büyük bir savaş istemiyorsa böyle bir hamleye asla kalkışmaz. Shuttleworth, Microsoft'un savaş istemediğinden emin olduğunu da sözlerine ekledi.

Ubuntu distribütörlüğünü yapan Canonical'ın kurucusu Mark Shuttleworth'e göre eğer Microsoft bir savaş istemiyorsa açık kaynak geliştiricilerini dava etmeye kalkışmayacak.

24 Temmuz'daki O'Reilly Açık Kaynak Toplantısı'nda konuşan Shuttleworth, Microsoft'un açık kaynak yazılımcıları patent konusunda dava etmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Shuttleworth'e göre böyle bir durumda ortalık çok karışabilir.

Canonical'ın yazılımcılarla telif hakkı anlaşmaları olduğunu belirten Shuttleworth, GPL3'ün yasal iddialar konusunda koruma sağlayacağını söyledi.

Tüm konu: MS'in patent açıklamasına Linux'tan cevap


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft açık kaynağa patent davası açar mı?

ReFeRaNSs
28-07-2008, 00:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

walla abi söz konusu ms açar tabikide adamların gözünü bu aralar para pek bürüdü rekor tazminat falanda ister bunlar Kahkaha

Toxic
17-11-2008, 23:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

açar