MS'in yeni arama motorunda açık kaynak izleri

CHIP Online
21-05-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Açık kaynak kodlu yazılımlara karşı tavrı bilinen Microsoft, şimdi neden açık kaynağa başvuruyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-i ... k-izleri_12658.html

Resimlerle: Windows görünümlü açık kaynak işletim sistemleri

Microsoft, arama motoru konusunda en büyük rakibi olan Google ile mücadelede elinden geleni ardına koymuyor. Hatta Steve Ballmer'ın açıkça arama motoru konusunda epey geride olduklarını "bir numaralı oyuncu bizden çok büyük" sözleriyle itiraf etmişti. Fakat bu Microsoft için bir engel değil. Çok ciddi kaynaklara sahip olan Microsoft ne pahasına olursa olsun aramalarda bir numaralı oyuncu olan Google'ın yerine geçmek istiyor.

Bunun için sürekli kendisini geliştiren ve taktik değiştiren Microsoft'un son stratejisini Ballmer şu şekilde ifade etmişti; "Daha karıştırıcı bir şekilde hareket edeceğiz". Belki de bu yüzden şu anda Microsoft yeni arama motorunu geliştiren ekip Hadoop'a yönelmiş durumda. Açık kaynak kodlu Hadoop, Apache'nin bir projesi.

Microsoft'un açık kaynak kodlu yazılımlara aslında çok da yakın olmadığı biliniyor. Buna rağmen görünüşe göre Microsoft, açık kaynak kodun avantajlarını da kullanarak arama motoru konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.

Tüm konu: MS'in yeni arama motorunda açık kaynak izleri

İzleyin: Big Buck Bunny: Açık kaynağın yapamayacağı yok

Resimlerle: Windows görünümlü açık kaynak işletim sistemleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft, açık kaynak kodlu yazılımları diğer projelerinde d kullanabilir mi?

Süleyman.
21-05-2009, 18:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bir gün kendi sistemlerinin de kaynak kodunu açmak zorunda kalacak bu gidişle...

H@ckerCesur
21-05-2009, 23:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
eltahir
Bir gün kendi sistemlerinin de kaynak kodunu açmak zorunda kalacak bu gidişle...
işte o gün microsoft şimdikinden daha fazla kazanmaya başlar. Göz kırpma
Stratejik düşünürsek.

Fattur
22-05-2009, 21:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Açık kaynak os var zaten şu anda ms imzalı. 0'dan başlamış durumda.Dos aşamasını geçti geçecek galiba.Tam takip etmedim.GUI ye ya ulaştı yada ulaşmak üzere...

yakusha
19-05-2010, 11:57   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Alıntı: Fattur  
Açık kaynak os var zaten şu anda ms imzalı. 0'dan başlamış durumda.Dos aşamasını geçti geçecek galiba.Tam takip etmedim.GUI ye ya ulaştı yada ulaşmak üzere...
nasıl yani, biz mi duymadık öyle bir projeyi...