Microsoft'un geliştirdiği tek işletim sisteminin Windows olduğunu mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ms-t ... stemleri_15528.html
Resimlerle: 150 etkileyici Windows duvar kağıdı
Microsoft işletim sistemi olarak bir tek Windows'u geliştirmiyor. İşte Microsoft'un geliştirdiği ve adı pek bilinmeyen diğer işletim sistemleri...
Microsoft bu tarz projeleri Windows'un dışında geliştiriyor. Daha sonra elde ettiği yeni teknolojileri alıp Windows'a dahil ediyor. Yakın zamanda üzerinde çalıştığı deneysel işletim sistemi olan Singularity, kerneli, sürücüleri ve uygulamaları SING# koduyla yazarak istikrarı arttırıyordu. Bu SING# kodu ise C#'nin bir uzantısı.
Bir diğer test işletim sistemi ise Midori. Bu Midori, bildiğiniz internet tarayıcı olan Midori değil bir işletim sistemi. Uygulamaları yalıtarak yüksek güvenlik sağlıyor. Bununla da kalmayarak birbiriyle çakışacak yazılımları aynı anda çalıştırabiliyor. Geliştirilme sebebi gelecekte bulut bilgi işlem teknolojilerinde önemli özellikler sağlaması oluyor.
Elbette bulut bilgi işlem denilince, bu alana yönelik ve geliştiricilere ücretsiz sunulan Windows Azure OS'u unutmayalım.
Haberin devamında: En son Microsoft projesi Barrelfish, çok çekirdekli işlemcilere ne getirecek?
Tüm konu: MS'ten "Windows olmayan" işletim sistemleri
İzleyin: Windows XP Mode
Resimlerle: 150 etkileyici Windows duvar kağıdı
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Windows dışındaki Microsoft işletim sistemleri tanıyor musunuz?