MS ve Nokia ortaklığında son adım atıldı!

CHIP Online
22-04-2011, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia ile Microsoft arasındaki dev anlaşmada son nokta da koyuldu... İşte resmi açıklama...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ms-v ... m-atildi_26514.html


Resimlerle: 2011'de piyasaya sürülecek cep canavarları!

Microsoft ve Nokia arasındaki Windows Phone 7 anlaşmasında son adımın da atılmasıyla anlaşma kesinlik kazandı. Nokia'nın üreteceği yeni ceplerinde işletim sistemi olarak WP7 kullanmasına olanak sağlayacak anlaşmanın tamamlanması için gerekli olan imzaların da atılmasıyla ortaklık resmen gerçekleşti. İşte anlaşmanın şartları, detayları, Microsoft ve Nokia CEO'larının açıklamaları:

Nokia ve Microsoft, yeni bir global mobil ekosistemle sonuçlanacak ortaklığa ilişkin kesin anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Bu yeni ekosistemde, her iki şirketin birbirini tamamlayan varlıkları kullanılacak. Planlanan tarihten önce sonlandırılan kesin anlaşma, 11 Şubat'ta yapılan ortak duyuruyla uyumlu.

Nokia ve Microsoft, yeni ekosistemin geliştirilmesine yönelik ortak katkılar yapılmasını da içeren işbirliği koşulları üzerinde uzlaşmaya vardı. Ayrıca, Windows Phone içeren ilk Nokia telefonların geliştirilmesi konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini duyurdu. Halihazırda yüzlerce kişi ortak mühendislik çalışmalarını yürütüyor. İki şirket de yeni Nokia cihazlardan oluşan portföy üzerinde birlikte çalışıyor. Nokia ayrıca, Windows Phone üzerinde çalışabilecek anahtar uygulama ve servisleri taşımaya, üçüncü parti uygulama geliştiricilerle iletişime geçmeye başladı.

Nokia Başkanı ve CEO'su Stephen Elop, konuyla ilgili açıklamasında, "Her iki taraf için de en üst düzeyde kazan-kazan durumu yaratacak bir ortaklığa imza atıyoruz. İlişkimizin temelini varlıklarımızın birbirini tamamlayıcı doğası ve ortak çözümümüzün toplam rekabet gücü oluşturuyor," dedi.  

Tüm konu: MS ve Nokia ortaklığında son adım atıldı!

Resimlerle: 2011'de piyasaya sürülecek cep canavarları!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Anlaşma gelecekte iki tarafa ne gibi faydalar getirebilir?