başlat çalıştır msconfig diyorum windows bulamadı verilen adresi diyor msconfig i nasıl geri getirip çalıştırabilirm?
msconfig kayıp
sistem geri yüklemesi yap istersen bi.spy vs olabilir
http://download.chip.eu/tr/SpyBo ... 1.5.2.20_72001.html
önce buraya bir bakarmısın msconfig bileşeni burada varmı diye eğer yoksa senin msconfig uçmuş demektir bu durumda da bir yerden msconfig bileşenini bulup yerine kopyalaman lazım ya da en temizi elinde sisteminin cd'i mevcut ise onarım yapman gerekiyor.bu hatayı verdiren ve msconfiği devre dışı bırakan bir virüs.
C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\binaries
maalesef sistem geri yüklemesi yaptım ama başladı ve bitirelemdi dedi çok farklı zamanlara geri dönüş istedim aama hep tmamlanamadı diyor şimdi ne yapmam lazım ve işletim sistemin sp3 pro xp
kylieönce buraya bir bakarmısın msconfig bileşeni burada varmı diye eğer yoksa senin msconfig uçmuş demektir bu durumda da bir yerden msconfig bileşenini bulup yerine kopyalaman lazım ya da en temizi elinde sisteminin cd'i mevcut ise onarım yapman gerekiyor.bu hatayı verdiren ve msconfiği devre dışı bırakan bir virüs.evet orada msconfig mevcut hatta oradan çalıştırıyorum ama başlat çalıştır olmuyor
C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\
e2008şuraya bak bi yaw sen yazarken bende yazıyorum görmüyorsunheraldetamam kardeş yeni baktım ve yaptım tamam oldu sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkürler ama bunun mantığı nedir neden kaynaklanıyor sorun ve system ve system32 nin içine atılınca ne gibi bir işlem olduda sorun çözüldü biliyorum biraz derine indim ama öğrenmekte fayda var
trinitytamam kardeş yeni baktım ve yaptım tamam oldu sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkürler ama bunun mantığı nedir neden kaynaklanıyor sorun ve system ve system32 nin içine atılınca ne gibi bir işlem olduda sorun çözüldü biliyorum biraz derine indim ama öğrenmekte faydaonu ssytem32'nin içine atınca senin isedigin olmadı aslında örnegin bi masaüstündeki resmi 1.jpeg diye kaydet daha sonra system32 ye at çalıştır'a 1.jpeg yazdıqın anda o resim karşına gelir ve suan benim msnconfig sorunsuz çalışıyor ve ne system neden system32 klasöründe msconfig dosyası var :S
valla çok komik oldu ben yazıyorum sen yazıyorsun 2-3 kere yolladım mesaj
nasıl oldugunu bilmiyorum ama yeni bi şey ögrendim bende
arkadaşlar siz msconfig'i orda normal bir şekilde çalıştırmıyorsunuz system32 klasörünün içine bi doayayı atıp çalıştır'a o dosyanın ismini girdiginzde tak karşınızda o verilen yöntem yanlış bir şekil...
sorunsuz çalışan bi msconfig'de system32 ve system'de o dosyalar...yok
sadece görüntüde çözülmüş gözüküyor olay
es-lowarkadaşlar siz msconfig'i orda normal bir şekilde çalıştırmıyorsunuz system32 klasörünün içine bi doayayı atıp çalıştır'a o dosyanın ismini girdiginzde tak karşınızda o verilen yöntem yanlış bir şekil...anladığım kadarıyla bilgisayarı kandırdık gibi bişey oldu kalıcı bir çözüm üretemedik peki ya yeniden arıza verirse kalıcı çözülmediği için bi de sistem geri yükleme çok defa yaptım ama bu sefer tamamlanamadı dedi farklı tarihler seçmeme rağmen onun nedeni nedir acabasorunsuz çalışan bi msconfig'de system32 ve system'de o dosyalar...yok
sadece görüntüde çözülmüş gözüküyor
genelde bu tür durumlarda yapılacak en doğru haraket sisteminiz artık her neyse onun cd'si ile onarım yapıp virüs ya da benzeri nedenlerle silinen sistem bileşenlerinizi yerine koymaktır.
administrator ile girince sorun yaratmıyor bu kullanıcı ile kullanmanız tawsiye edilir ;)
tam yetkilisinz
handsomeadministrator ile girince sorun yaratmıyor bu kullanıcı ile kullanmanız tawsiye edilir ;)Erişim reddedildi der Bulunamıyor demez...
tamBilgisayarıma sağ tıkla özelliklerine Gir
Aşağıdaki Resimde gördüğün gibi direk başlat çalıştıra exe dosya adı yazarsan hemen çalıştırır.
Resimde kırmızı ile çizilen yerdeki klasor yollarını gösterirsen Windows senden başlat çalıştıra yol yazmanı istemez. Mesela iexplore yaz direk internet explorer açılır.
Umarım anlamışsındır...
windows cdsini takıp (sp3 olmalı) çalıştır a "sfc /scannow" yaz... bozulan dosyaları eksik dosyaları onarır
ayrıca ;
regedit i açıp
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\MSCONFIG.EXE
yoluna bak
default degeri bu olmalı
C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\MSConfig.exe
es-lowçalıştır penceresinearkadaşım bu dediğin yaptım ama beni mahveti format üstüne format yedi pc ne melem bişeydir bu daha yeni sistem kendini toparladı bunun ne anmlama geldiğin bi açıklarsan iyi olurregsvr32 msxml.dll
regsvr32 vbscript.dll
regsvr32 jscript.dllsırası ile bu kodları yazıp enter larmısın?
daha sonra pc restart atıp tekrar deneyebilirsin..