msdn'den indirilen windows7'de unpacking problemi

_silent prince_
10-03-2010, 18:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Merhabalar,

Ben msdn hesabımdan windows 7 indirdim. msnd'den indirilen dosyalar .sdc (secure download cabinet) uzantılı iniyor ve msdn'in yalnızca bu indirme işlemi için düzenlemiş olduğu indirme yöneticisi, dosya tamamen indikten sonra .sdc'yi unpack yapıyor ve .iso'ya dönüştürüyor. biz de bu iso'yu cd-dvd'ye yazdırarak kullanabiliyoruz.

Ancak ben bahsettiğim unpack adımında bir hatayla karşılaştım. unpack belirli bir süre devam ediyor ve bi noktada takılıyor. indirme yöneticisini kapatıp tekrar açtığımda (normalde kapatıp açtığınız zaman işlem kaldığı yerden devam eder ve böylece özellikle uzun dosyalar indirirken bağlantınız koparsa veya bu işlemi bi süreliğine devam ettirmemeniz gerekirse indirme yöneticisini kapatmanız yeterli olur, daha sonra indirme yöneticisini tekrar çalıştırdığınız zaman işlem kaldığı yerden devam eder ) unpack sanki başarılı bir şekilde tamamlanmış gibi bir mesaj alıyorum ama gerçekte böyle bir durum olmadığı için dosyam iso'ya dönüşemiyor ve ben de kullanamıyorum. Bildiğim kadarıyla şu an .sdc uzantılı bir dosyayı sadece bahsettiğim indirme yöneticisi unpack yapabiliyor çünkü dosya microsoft tarafından şifrelenmiş durumda. Ama indirme yöneticisi benim işlemimi tam olarak bitiremediği için elimdeki tertemiz windows7'yi kullanamıyorum.

Daha önceki bir denememde indirme işlemini en baştan başlatmıştım ve bu sefer de dosya tamamen inmeden bir kısmı iso oldu, daha sonra inen dosyalar .sdc kaldı, unpack olması için indirme yöneticisini tekrar tekrar çalıştırdığımda bu sefer de dosyayı zaten indirmiş olduğum için indirme limitine ulaştığım mesajını aldım.

Yani elimde .sdc dosyası var ve bunu iso yapmam lazım. bu işlemi gerçekleştiren indirme yöneticisi daha önceki denemelerimde bunu başaramadı. Konu hakkında bilgisi veya fikri olan arkadaşlar bana tavsiyede bulunabilirlerse sevinirim.

Recep Baltaş
11-03-2010, 01:18   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

MD5'e bakıp başka yerden indirin torrent gibi...MSND şart değil elinizde key varsa...