msı 770 c45 overlock

HPQ-User
18-02-2010, 10:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

gentli sormuş:
bu anakartta nasıl overlock yapılır bilemedim bir sürü site gezdim bir sürü paylaşım alanlarına bakdım mümkün degil atladıgımı zannetmıyorum ama bulamadım.!cok ınat oldum nerdeyse 2 gündür pc basından kalkmadım halada yapamadım sitesine hem ingizilze hemde türkce yazı yazdım hala onlardanda ses yok yani altyapısı servısı destegı olmayn bir kart almısım.!bu kartla ılgılı overlock çekirdek açmayı bilen gören duyan varsa yol gösterirse sevinirim sonsuz tesekkurler.!!

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
amd phenom 2 545 işlmci
msı 770 c45 anakart
2gb kingstone 1333 rem
320 harddısk
512 ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7

Netron
19-02-2010, 03:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
468 mesaj

Anakartınızın Biosunda overclock diye bir bölüm varmı? eğer yok ise son bios güncelemesini yükleyin son güncelemeden sonra hale yok ise anakartınız bios OC yapma imkanın bulunmuyor ama desteklemiyorsada yapamasınız diye bir kaide yok. google Overclock diye programlar aratırsanız bulursunuz... Size tavsiyem OC yaparken çok dikkatli olmanız çünkü aşırı derece yüklenmeniz yada yanlış yapaçağınız bir işelm size Anakartınızın, raminizin ve işlemcinizi yanmasına neden olabilir. size bir kaç ipucu verim

işlemcinizin maxsimun değerlerini öğrenin mesala 3.0 Ghz hızındaki bir işlemci 3.30 üzerini aşmamalı + işlemci Fanınızı temiz olması  ve iyi soğuta bilmesi gerekmektedir. kontrol edin.

Raminiz veriyolu ve hızını %30 aşmaycak şekilde ayarlayın reminiz burada Voltage ayarı önemli ram inizin üzerinde yazar donanım sitelerinde ne kadar yük bindireçeğiniz yazar google aratın bulun

Bende tavsite OC Yapmayin

Sefa Adak
19-02-2010, 10:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Oncelikle anakartınızın BIOS'unu Update etmenizi oneririm.Muhtemelen OverClock icin bir secenek gelecektir.Gelmezse anakartınız OverClock'a izin vermiyor demektir.O zaman bunu Windows ortamında veya baska yollarla da yapabilirsiniz.Fakat yaparken cok dikkatli olmalısınız.Fazla artırırsanız veya Voltage'ı ayarlayamazsanız sorunlar yaşayabilirsiniz.O yuzden cok dikkatli olmanızı, once arastırmanızı oneririm.Bence fazla zorlamayın.Bu islemleri yapmadan once CPU sıcaklıgını ve fanını kontrol etmeniz, sorun yaşamamanız acısından yararlı olacaktır.

Süleyman.
19-02-2010, 21:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Anakartınızın çekirdek açmayı desteklediğini sanmıyorum çünkü ACC (Advanced Clock Calibration) özelliğini desteklemesi lazım. BIOS'unuzu güncelleyin, eğer ACC menüsü gelmezse, çekirdek açamazsınız. "Overclock" her sisteme yapılabilir ama "overclock" adlı bir menü altında değildir. MSI anakartlarda ana menü adını bilemiyorum, gerekirse bakarız ama öncelikle tam olarak sistem bileşenlerinizi modelleriyle birlikte, güç ünitenizin kaç watt olduğu ve markası da dahil olmak üzere yazınız. Çünkü yetersiz güç ünitesi ile yapılan "overclock" sonucu hüsranla sonuçlanabilir:

gentli67
20-02-2010, 00:01   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

amd phenom x2 545 işlemci 3.0 mhz
msı 770 c45 am3 anakart
2gb kıngstone 1333 ram
512 palit nvdia ekran kartı
320 gb harddisk
280 wat power.!
biosun bir resmi aynen böyle yada ayarlarının oldugu menu call menü diye geciyor ıcıne girildiginde bu satırlar var.!bircok kişi bu kartta aşırtma yaptıgını yazmıs yabancı sıtelerdede mevcurt ancak neyı nasıl nekadar arttırdıklarını yada resimli olarak aydınlatıcı bir bilgi yok bu yusden merak edıp kurcalayıp duruyorum.!!bu bios fotoyu netten aldım
[URL=http://www.dosyayukle.tk/view-666_bios2.jpg][/URL]

gentli67
20-02-2010, 00:03   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

bu arada biosuda güncelledim.!!fotonun enüstündeki
cpu frekansı bende 3.00 (200x15)
ram freknası 1333 diye geciyor

Süleyman.
20-02-2010, 00:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Eğer resimdekiyle sizin BIOS ekranınız aynı ise;

1. Oradaki "Advanced Clock Calibration"ı "Enabled" yaparsanız, duruma göre çekirdekleri açabilirsiniz ama açılıp açılmayacağı, açılsa bile stabil çalışıp çalışmayacağı şansınıza kalmıştır.

2. Ekran kartınız "Palit Nvidia" ama modeli nedir; "9600 GT", "9400 GT" gibi?

3. Hız aşırtmanın bir standardı yoktur, o yüzden başkasının ayarları sizin işinize yaramaz.

4. O güç ünitesi ile gerek çekirdek açmaya çalışırken, gerekse de "overclock" yapmaya çalışırken, sistemi yakabilirsiniz, denemeyin bile. Resimli anlatımını vermiştim, tekrar koyayım. Kahkaha

gentli67
20-02-2010, 01:14   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj

bendeki kart 9400 olan resim derken bi yayınlayında şunuda bizde kıvıralım sayenizde.!

Süleyman.
20-02-2010, 01:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: gentli67  
bendeki kart 9400 olan resim derken bi yayınlayında şunuda bizde kıvıralım sayenizde.!
Resim derken, O PSU ile herhangi birşey yapmaya kalktığınızda bilgisayarınızın başına gelebilecek olan şey. :)

Güç ünitenizin değişmesi lazım, çekirdek açma veya "overclock" işine girebilmek için.

gentli67
20-02-2010, 02:47   |  #10  
Taze Üye
5 mesaj

valla 3.kez yaptım pc acılmıyor üstelik cokda voltajları arttırmadım.!pili cıkartıp biosdan load default yapmasam gidiciydi galıba ben kasınıyorum :))bios u güncellerken amd overdrıve programı geldı ondan otomatık yap dıyorum ozaman yapıyor hız 3,0 dan 3,4 rahat yapıyor ama kaydet dedıgımde işde o olmuyor enaz 1saat bekledım hala plase bekle diyor kapatıp acıyorum bende yıne eskı halıne donuyor.!nirden aldım bu kartı dıyecek kadar oldum aslında bu kartı ıstemedım gigibaytın bir kartı vartı olmassa esc nin 750 sb köprülü kartını istemisdim ikisidee yomus yerıne nu kartla beraber 9400 gt ekran kartını aynı para dıye yapmıslar sısdemı ısın garıp tarafı 25 gun sonrada stokları doldu dasdı şimdi alan yok:))nasıp aartık ama ben bu ısde sıyırmassam ıyı:))aama dediğin gibi olacak yakında pc her yaptıgımda acılmıyor bi ekran ısıgı yanıyor bı power dügmesi :))sanki yetmıyormu bize anlamadım oyun oynamam grafik potosop falan filan yapmam düz net kullanıcısıyım ama işde arasdırırken kasıntı basdı..:))