Arkadaşlar bildiğiniz gibi msı live update ile otomatik bios güncellenebiliyo. Bende yapayım dedim live update 3 indirdim ama onboard ekran kartı sürücüsünü güncelleme yazısından başka bişey çıkmadı yani bios upgrade falan yazması gereken yerde sadece ekran kartı güncellemsi bulunuyodu. Daha sonra everest indirdim.Program anakart kimliğini gösteriyo fakat anakart adına 'bilinmiyor' diyo. Sanırım biosu güncelleyemememin bununla bi ilgisi var yani bilgisayar anakartın adını bilmediği için live update programındada bios güncelleme ikonu çıkmıyo. Bu sorunu nası giderebilirim. Hem XP de denedim hem Vistada şuanda Vista ultimate servis pack 1 kullanıyorum. Bide çipsete intel g965 diyo kart msı diye ben msı sürücüsünü yükledim. Bununla bi ilgisi olabilirmi
Anakart:G965M MSI
msi bios güncelleme sorunu
Programı açdıkdan sonra aranıcak sürücülerde sadece bios da "tik" warmı.Sadece ona tik koyup arattır.We www.msi.com.tw adresinden global e girerek ordan live update in son sürümünü indir.Birde şu andaki bios sürümün son sürüm olduğundan başkada güncel bios olmadığından çıkmıyor olabilir.Olmadı MSI Türkiyeyle mailleşerek ordaki arkadşlara sorabilirsin.
Belirtmiş olduğunuz anakart modeline ait güncel Bios Dosyasını aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz...
İndirmiş olduğunuz Dosyayı Zip ten açtıktan sonra bilgisayarınızdaki bios update programını açıp A7241IMS.150 adlı dosyanın yerini göstererek bios unuzu güncelleyebilirsiniz...
daha Detaylı bilgi için indirmiş olduğunuz Zipli dosyanın içindeki "How to flash the BIOS" Dökümanını mutlaka okuyunuz..
Anakartınıza ait Güncel Sürücü ve Bios yazılımlarını burdanda temin edebilirsiniz.
Ne yaptıysam fayda etmedi anakart adı yok everestde yani bilgisayar anakartın adını bilmediği için live update3te bios güncelleme ikonuda çıkmıyo artık elle upgrade edecez ama disket sürücüsü yok başka bi yolu varmı yani disketsiz oluyomu
Msı ın update programı ile yapabiliyorolmanız gerek.
uzun süredir kullanmadığım için pekte emin değilim ama.
MSI P4M800 pro model anakartın biosunu nerden bulabilirim.
kendi programıyla olmadı da.
bilisimtrMSI P4M800 pro model anakartın biosunu nerden bulabilirim.bu ürünün tam kodunu söylemelisiniz.. anakart üzerindeki ?kendi programıyla olmadı da.
anakart üstünde bi kod yazar PCI slot ların arasında
ms-7012 gibi..
bende de aynı sorun windows 7 benimkinde msı-7037 yazıyor bulabilirmisin
Bios güncellemesi riskli bir iştir. Çoğu zaman model tam tutsa bile her bios dosyası her anakarta iyi gelmeyebilir. Ayrıca elektrik kesintileri, vs.. de bilgisayarınızın gümlemesine neden olabilir. Bios işinden profesyonel olarak anlamıyorsanız (bozulduğunda geri getiremeyecekseniz, kasayı açıp anakart modeline bakabilecek deneyiminiz bulunmuyorsa, kaldı ki disket sürücünüz bile mevcut değilse...) çalışan sistemi boşu boşuna ve ezbere kurcalamayın. Saygılarımla...