Bugün Windows Live Messenger 9.0 Essantial incelemesi yapacağım.Giriş ekranı tamamen elden geçirilmiş.Bana göre ICQ'ya çok benzemiş.Tasarımı ve Windows 7 resimlerini karşılartırınca WLM 9.0'ın Windows 7'ye uyumunun iyi olacağını görüyoruz.İlk oturum açma sonraki oturum açmalara göre 25-30 saniye geç açıldı.Bunun nedenide Windows Live'a kayıt bilgilerinin gönderilmesi.Ben şu an kullandığım Pc'me WLM 9.0'ın tüm betalarını yüklemiştim ve onlardada böyle oldu ama bu Essantial'i kurduğumda gayet iyi hızlı açıldı.Ama aynı özellikleri olan ikinci PC'mde hiç önceki betaları yüklememiştim az öncede belirttiğim gibi 25-30 saniye geç açıldı.
(Resimdeki görüntü A Plus Eklentisi Eklenmiş Windows Live Messenger'dan çekilmiştir)
Windows Live Messenger 9.0'ın Kişiler menüsüde oldukça değişmiş.Artık bir renk değil sahne seçiyor,Kişiler ile etkileşimi daha kolay sağlıyor ve daha rahat ve daha düzenli bir WLM ile karşılaşıyoruz.Artık kişilerimizin görüntü resimlerinin yanındaki pencere durumunuza göre renk alabiliyor yani durumunuz Meşgul ise pencere kırmızı rengini alıyor filan filan.
Mesajlaşma pencereside oldukça ele alınmış.Görsel olarak çok gelişmiş mesajlaşma penceresi.Daha esnek ve daha rahat olmuş ama alışmanız biraz zaman alabilir çünkü 8.5 ile 9.0'ın mesajlaşma pencereleri çok farklı.