Anlayıp anlamamak çokda önemli değil bence, seni engellediğini düşündüğün kişiyi sende engellersin olur biter. Sen beni engelllemişin desen bile aa evet engelledimmi diyecek mutlaka kıvıracak. Onun için hiç uğraşmaya değmez, o onun ayıbı bırak o düşünsün.
msn de engelleyenleri görme
- 1
- 2
aslında şöyle de düşünmek lazım ki sonuçta bu sanal bir ortam , yüz yüze etkileşimin olmadıgı bir yerde ayıp-kötü-doğru-yanlış gibi insani değerler atfederek düşünmek de uygun olmaz. msnde biri bizi engelleyince ayıp etti diye birşey olamaz yani. gerçekliği olmayan birşeyin bu tür değerleri de olmaz . karıştırmamak lazım. eminim ki aslında çoğumuzun sevdiği değer verdiği saygı duyduğu insanlar msn listemizde olmayan olsa da ordan iletişim kurmadığımız kişilerdir. gerisi traş,...
messndegerde
areçler\seçenekler\Gizlilikarda kiilere sağ tıklayın eğer sizi silmişlerse sil seçeneği silik görünür. ama sadece engellenmişseniz anlayamazsınız.
Çatlama derecesinde olmak ne kötü bir duygu değil mi...
aslında şöyle de düşünmek lazım ki sonuçta bu sanal bir ortam , yüz yüze etkileşimin olmadıgı bir yerde ayıp-kötü-doğru-yanlış gibi insani değerler atfederek düşünmek de uygun olmaz. msnde biri bizi engelleyince ayıp etti diye birşey olamaz yani. gerçekliği olmayan birşeyin bu tür değerleri de olmaz . karıştırmamak lazım. eminim ki aslında çoğumuzun sevdiği değer verdiği saygı duyduğu insanlar msn listemizde olmayan olsa da ordan iletişim kurmadığımız kişilerdir. gerisi traş,...
Her ne kadar sanal olsada, sonuçta karşındaki bir insan. Sen bir robotla görüşme yapmıyorsun kaldıki değer verdiğin insanlarlada sanal ortamdan görüşüyorsun, mesela yüzyüze görüşme imkanın olmayan ailenden birisi, eski bir arkadaşın vs. Bunları göz önünde bulundurduğunda gerçekliği olmayan bir durum gibi görünmüyor bana göre. Sadece seni bağlamayan insanlarla görüşme yapılıyor diye bir kaide yok yani.
Sonuçta sanal bir ortamın gerçekçiliği olmadığı gibi değerleride olamaz deyip geçmemek gerek.
O halde, nasıl olsa sanal diyerek her türlü şeyi yapalım bumu yani.
elbette o anlama gelmiyor. zorladıgınız için o anlamı çıkartmıssınız. istisnalardan da söz etmedim ayrıca aileden birisiyle de görüşülse durum değişmiyor. nasıl şu an biz birbirimizi anlamıyorsak burdan, tam olarak neler düşünüldüğünü internetten anlamak mümkün olmuyor, ister aile ister arkadaş olsun değişmez. teknolojinin insanı ne hale soktugu ortada son iki yüzyıldaki gelişmeler bunu işaret ediyor.
Her ne kadar sanal olsada, sonuçta karşındaki bir insan. Sen bir robotla görüşme yapmıyorsun kaldıki değer verdiğin insanlarlada sanal ortamdan görüşüyorsun, mesela yüzyüze görüşme imkanın olmayan ailenden birisi, eski bir arkadaşın vs. Bunları göz önünde bulundurduğunda gerçekliği olmayan bir durum gibi görünmüyor bana göre. Sadece seni bağlamayan insanlarla görüşme yapılıyor diye bir kaide yok yani.
Sonuçta sanal bir ortamın gerçekçiliği olmadığı gibi değerleride olamaz deyip geçmemek gerek.
O halde, nasıl olsa sanal diyerek her türlü şeyi yapalım bumu yani.
Aylar önce başka bir başlıkta bunun kesin sonuç veren yöntemini göstermiştim ben zaten.
https://www.chip.com.tr/forum/msn ... 348_wp1.html#387019
Ayrıca bu "Post A Note" açığı hala işliyor. Anlamadım sizde nasıl çalışmıyor? "Hasn't done anything newly" yazması engellediği anlamına gelmez. MSN'i çok uzun bir süredir açmıyordur veya gizlilik ayarları çok yüksektir, hiçbir şey paylaşmıyordur. Resimlerine v.s. girdiğinde de eğer resim paylaşılmamışsa aynı sonucu alırsın. Kesin bir yol değil. Ama Post a Note olayı hala çalışıyor. Ayrıca linkini verdiğim yerde anlatıldığı üzere kişiye özel not göndermek isterseniz aldığınız hata uyarısıyla da anlaşılıyor.
Aylar önce başka bir başlıkta bunun kesin sonuç veren yöntemini göstermiştim ben zaten.https://www.chip.com.tr/forum/msn ... 348_wp1.html#387019
Ayrıca bu "Post A Note" açığı hala işliyor. Anlamadım sizde nasıl çalışmıyor? "Hasn't done anything newly" yazması engellediği anlamına gelmez. MSN'i çok uzun bir süredir açmıyordur veya gizlilik ayarları çok yüksektir, hiçbir şey paylaşmıyordur. Resimlerine v.s. girdiğinde de eğer resim paylaşılmamışsa aynı sonucu alırsın. Kesin bir yol değil. Ama Post a Note olayı hala çalışıyor. Ayrıca linkini verdiğim yerde anlatıldığı üzere kişiye özel not göndermek isterseniz aldığınız hata uyarısıyla da anlaşılıyor.
valla çok işime yaradı dendim çalışıyor:D
Aylar önce başka bir başlıkta bunun kesin sonuç veren yöntemini göstermiştim ben zaten.https://www.chip.com.tr/forum/msn ... 348_wp1.html#387019
Aylar önce başka bir başlıkta bunun kesin sonuç veren yöntemini göstermiştim ben zaten.o açığı bende biliyorum ama karsındaki kişi msn son sürüm kullanıyorsa işe yaramazhttps://www.chip.com.tr/forum/msn ... 348_wp1.html#387019
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 02 Temmuz 2009 16:22
Arkadaşlar benim aklımda halen soru işareti var, biri beni aydınlatırsa sevinirim bu konuda, ''gelen sayfada kişinin yazdığı kişisel iletiler en güncel olandan başlamak suretiyle sıralanır'' benim baktığım kişinin profilinde ise hiç kişisel ileti göremiyorum, ama şunu da belirtmek isterim ki, bu kişi ile msn de yazışırken bile hiç kişisel iletisi olduğunu görmedim, o kısmı hep boş bırakıyor, bu durumda engellenip engellenmediğimi anlayamaz mıyım ? profil sayfası aşağıdaki gibi, çözebilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Verdiğim linkte de dediği gibi Post a Note = Postala butonu aktifse yani bir "textbox" gözüküyorsa engelli değilsinizdir. Ayrıca orada iletilerin sıralanması önemli değil. Gizlilik ayarları sayesinde kişi iletilerini profili üzerinden paylaşmamayı seçmiş olabilir. Mesela benim profilimde iletiler sıralanmadığı için engellemediğim kişiler de göremez. Ama asıl olan "Postala" kutusudur. Resme göre de engelli değil gözüküyorsunuz.
engellenip engellenmediğini görebiliyorsunuz
Çok Teşekkürler Kal-El, çok yardımcı oldun. Sürekli online olan bir arkadaşım var, onun profiline de bir göz attım bugün, hatta baktığım an online idi ama onun profilinde postala butonu hiç yoktu, görünmüyordu, textbox da mevcut değildi. Bunun nedeni o kişinin gizlilik ayarlarından herşeyi gizlemiş olması mı ? çünkü beni engellemediğine eminim.
Profile bakarkan hotmail.com sitesine giriş yapmış olduğunuza emin olun. Yoksa bahsettiğim ayrıntıların bir anlamı kalmaz, göremezsiniz çünkü.
Evet dediğin gibi başka hotmail ile giriş yaptığım için görünmüyormuş, isimler aynı ordan farketmemişim, çok sağol bu işi de sayende çözmüş olduk, umarım microsoft çok hızlı kapatmaz açıkları da belli süre bunun keyfini sürdürürüz, çünkü engelleyenleri görmek benim için çok önemli bir ayrıntı.
- 1
- 2