iyide msn ile mirc farklı platformlar. Kıyaslanamazlar. Çünkü MSN benzeri programlar kendi seçtiğiniz arkadaş grupları içinde muhabbet ediliyor. Yani konuşacağınız kişinin adresini yazıp listenize ekleyip muhabbet ediyorsunuz.
Fakat mirc öyle değil. Orda konuşmak için herhangi bir kimlik bilgisine ihtiyacınız yok. Dilediğiniz anda istediğiniz kişilerle konuşabilirsiniz. Üstelik aynı anda söyledikleriniz 1000 kişi tarafından görülebilir. MSN ayrı mIRC ayrı.
Ayrıca yeni teknolojiye adapte olmak diyorsunuz. sesli kameralı diyorsunuz.
Bir kere ona yeni teknoloji denmez. Teknoloji fiziksel bir olaydır. Burada bahsettiğiniz yeni yazılımlar ya da gelişmiş yazılımlardır. (kusura bakmayın edebiyat kesmek istememiştim :))
Ayrıca mIRC de gelişiyor. Bir sürü script var. Üstelik çok fazla yenilik getirenler de var içlerinde. Sonra kameralı ve sesli görüşme yapabileceğiniz mIRC scriptleride bulunuyor.
Belki MSN kadar başarılı değiller. bilmiyorum kullanmadım. Ancak mIRC gibi sanal dünyada "CHAT" kavramını hepimizin zihnine yerleştiren ve MSN den farklı bi Dünya olan mIRC i unutmamamız gerekiyor.
Ayrıca halen bir çok incan mirci kullanıyor. irc.zurna.net e girerseniz, aynı anda 4000 kişinin sunucuda olduğunu görebilirsiniz. Üstelik ben sadece bir tek sunucudan bahsediyorum.
Yani mIRC birçok insan tarafından da tercih edilen bir program.
Ve bilgisayar dergilerinin mIRC den artık bahsetmemesini bende yadırgıyorum.
Saygılarımla,