Arkadaşlar çözüm yoluna baktım ancak çözemedim yardımcı olurmusunuz. Sistem dosyasında hata var diyor.
Msn Sistem dosya hatası 80048820
ne zaman başladı bu hata , çözümler olmaz, geçen gün bana da oldu , messengerda genel bir hata vardı , tüm anakra kitlenmişti, seninkide öyle olmuş olabilir
Pc deki tarih ve saatin dogru oldugundan emin ol.
Şifreni dogru girdiginden emin ol gerekirse baska msn acmayı dene.
Hala aynı hatayı veriyorsa genelde bu kod msn de yada nette bir sorun oldugunda cıkıyor bir süre sonra düzelir banada olmustu.
arkadaşlar 1 aydır aynı sorun var başka bir msn e de baktım ancak düzelmedi Sistem dosyasında hata veriyor. Bunun nedeni ne olabilir
Genelde bu olay internet hatlarından kaynaklanıyor bendede baya uzun sürmüştü.
Bence daha yüksek 8.5 veye 7.5 gibi msn ler yüklemeyi dene.
Bende ancak 7.0 da acılıyordu tabi msn adresinin sorunsuz calıstıgından eminsen.
sorunsuz çalıştığına eminim başka bilgisayarlarda giriyor 9.0 beta da da denedim ancak giremedim ne önerirsiniz
genelde sistem hatasını tarih veya saatten dolayı verir
Arkadaşlar hiçbiri ile bir alakası yok, yapacağınız şey c:\windows\system32\drivers ın içinde etc klasörü var, bunun içinde adhosts sistem dosyası var bunu güncellemenin bir yolunu bulabilirseniz sorununuz düzelecektir, noadhosts olanı yüklemek gerekiyormuş ama ben bulamadım bulan olursa haber vermesi hepimiz için iyi olur, birde şunu belirteyim bende bu sorun sadece çevrimdışı göster olarak oturum açtığımda oluyor ama önceden olmuyordu... Hata kodunu kopyalayıp microsoft.com adresinin hata kodları ve sorunlarla ilgili hata kodu arama bölümü var oraya yapıştırıp aratın oradan çözüme ulaşabilirsiniz....
Arkadaşlar çözümü buldum şu anda bende düzeldi, başlattan çalıştıra şunu aynen buradan kopyalayıp yapıştırın ; regsvr32 softpub.dll sonra tamam deyin bir dling sesi duyacaksınız tamam deyin, ancak bunları yapmadan önce msn i tamamen kapatmanız gerekiyor yani system tray saat çubuğundada çalışmayacak şekilde kapatın sonra çalıştıra komutu girin, msni yeniden başlatın sorun halloluyor....
Eğer sorun devam ederse, denetim masası / ağ bağlantıları ve internet / internet secenekleri\bağlantı\yerel ağ ayarları\ otomatik algılama kutusunun işaretini kaldırın daha sonra internet secenekleri\glişmiş\oradan kaydırma çubuğunu kullanarak güvenlik başlığının altındaki ssl 2.0 ve ssl 3.0 secenekleri işaretli olduğundan emin olun, işaretliyse hiçbir değişiklik yapmayın....
Sorunu düzelmeyenler burayada göz atabilirler http://www.dersizle.com/Forum/showthread.php?tid=11361
Bu sorunun çözümü yok ariyorum hala bulamadım bu dediklerinizin hiç biri bişeye yaramıyor malesef..
selam arkdaşlar ben msn 2009 u kullanıyorum dün dahi msn açılıyordu bugün açmak istedim ama 80048820 hata mesajını verdi sorun gideri tılıyorum sistem dosyasında bi hata gösteriyor ve msn açılmıyor ne yapabilirim ltf yardımcı olurmusunuz....AciLLL..
Arkadaşlar Bios pilini çıkarırsanız ya da Bios ayarı yaptıysanız saat ve tarih ayarlarını doğru şekilde güncellemeniz lazım!
Bu sistem hatası genellikle tarih ve saat uyumazlığından kaynaklıdır!
mohican saol kardeş sorun çözüldü.Eline saglık.
Başarıkar Dilerim
arkadaşlar msn de herhangi bir sorun varsa( sistem sosyası için de geçerli) ; öncelikle msn i tümüyle kapatın sonra başlat/çalıştır "regsvr32 softpub.dll" yaz. Tamam de. sorun çözülüyor.
sırf teşekkür etmek için üye oldum buraya cok teşekkür ederim arkadaslar
selam! başlat - çalıştır actıktan sonra cmd yazıyorsunuz. cıkan ms-dos sayfasına sıra ile asagıda belirtecegim komutları yazarsanız sorununuzu çözebilirsiniz.
* ipconfig/flushdns
* ipconfig/release
* ipconfig/renew
* ipconfig/registerdns
* exit
hata kodu için helal sana be oldu XD