(MSN) Yine dinleniyor olabilir mi ?

Aleyna10
24-06-2008, 03:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Merhaba, öncelikle ben yeni üye olduğumu, ve CHİP dergisini çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.

Bana bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum CHİP dergisine güvendiğimden dolayı sitesine üye oldum.
Bu konu açıldı mı bilmiyorum arama yaptım fakat bulamadım, yardımlarnıza ihtiyacımız var.

Benim bir sorunum var, bir arkadaşım birinden exe uzantılı dosya almış ve dosyayı açmış, karşı taraf bütün özel bilgilerine ulaşmış ve MSN deki yazışmalarını da okuyabiliyormuş neler yazdığını görebiliyormuş herşeyden haberdar.

Arkadaşım bilgisayarını yeniden kursa, karşı taraf onun MSNdeki yazışmalarını yine okuyabilir mi ?

Detaylı bilgi verebilirmisiniz ?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son Düzenleme: Aleyna10 ~ 24 Haziran 2008 03:21
bektash
24-06-2008, 04:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Merhaba;
Arkadasınız bizlerin spy dediği basit, korkutucu gorunen ancak bilgisayara hasar vericek kadar zararı olmayan yazılımlardır. Zaten Msn yazısmaları, Bilgisayarı acma kapama,cd-rom acma kapama gibi işlemler yaparak arkadasınızı korkutabilir, Problemi fazla buyutmeyin derim, System'e yerlesmis olan SpyBot'u bulup temizlemeniz herseyi eski haline getirebilir. SpyBotCleanner, Hijackthis, gibi programlar işinizi görür. Teşekkürler.

Reborn91
24-06-2008, 10:42   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

en temiz yolu format atmaktır pc ye.. eğer sağlam bir trojansa  her zman çıkacak bir port bulur bilgisayardan.. güzel bir format herşeyi çözer merak etme.. ve msn üzerndende olsa internettende olsa sakın tanımadıgınız bilmediğiniz bir dosyayı almayın..

XxXDaRKoXxX
24-06-2008, 11:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
Reborn91
en temiz yolu format atmaktır pc ye.. eğer sağlam bir trojansa  her zman çıkacak bir port bulur bilgisayardan.. güzel bir format herşeyi çözer merak etme.. ve msn üzerndende olsa internettende olsa sakın tanımadıgınız bilmediğiniz bir dosyayı almayın..
Önerin her zaman format olmamalı. Çünkü formatla silinmeyen virüslerde var. En iyi çözüm virüsü bulmaya yönelik adımlardır.
Ama format her zaman en son işlem olmalıdır ;)

Bu arada .exe uzantılı dosya büyük bir olasılık virüstür. Bize de az atılmadı zamanında öyle şeyler Dil çıkarıyor

Size önerim ne olur ne olmaz Panda 08 , Kaspersky 09 2 sinden birini kurun ve full sistem tarama yapın. Eğer bir şey çıkmazsa Ad-ware 08 kurun full sistem tarama yapın yine. Yine olmazsa
McAfee AntiRootkit kurun onla taratın.

En son çözüm format

Son Düzenleme: XxXDaRKoXxX ~ 24 Haziran 2008 11:32
Aleyna10
24-06-2008, 14:59   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj

Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Erdinç18
24-06-2008, 19:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
400 mesaj

keylogger :)arkaşlar halletmişler.

Priv8
28-06-2008, 19:23   |  #7  
Yeni Üye
27 mesaj
Reborn91
Format atmakla herşey çözülseydi ohoo sen tam olayı bilmiyosun galiba formatla gitmeyen trojan ve keyloggerlarda var ayrıca DeepFreeze i delen programlar bile varken Format bence çok gereksiz yine en güvenilir olanı Avira ve Kaspersky ürünlerine başvurmaktır.

eolos
28-06-2008, 19:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ya msn den direk exe uzantılı dosya yollamaz  ki ayrıca en basit antivirus programı bile bu tür virusleri yemez

Aleyna10
14-10-2008, 22:53   |  #9  
OP Taze Üye
18 mesaj
eolos
ya msn den direk exe uzantılı dosya yollamaz  ki ayrıca en basit antivirus programı bile bu tür virusleri
Direk yollamadı rar olarak yollamıştı, arkadaşımda bilmediğinden kabul etmiş ve dosyayı açmış, ama karşısına hiç birşey çıkmamış dosya açılmamış. Karşı taraf bu dosyadan bütün bilgilere ulaşabilmiş. Bilgisayarı sıfırdan kurunca sorun çözülür mü, öğrenmek istiyoruz ?