selam arkadaslar
oncelikle boyle guzel ve bilgilendirici bir forum oldugu icin bizlere bu firsati veren arkadaslara tesekkur ediyorum.
gecenhafta msnde bir problem yasadim. genellikle dosya kabul ederken uzantisina bakiyor ve dikkatli download ediyorum. ayrica sygate firewall ve norton 2005 antivirus kullaniyorum ayrica spywarede kullaniyorum. ancak gecende kendini bilmez bir arkadasimla konusurken mesaj kismina ben bisi yazmadigim halde (tahmin ediyorum arkadasim cunku sadece 2 kisi onlinedi ve ikinci kisi ile konusmuyorduk) ototik bazi mesajlar yazdi ve kendi yine cevapladi. ve otomatik yazilanlar msnde farkli renkte gorunuyordu ben durumu farkettigimde de alayci bi sekilde yalanladi tabii... bu sirada firewallin application sayfasini actigimda gereginden fazla msnin acik oldugunu gordum. hatta sirayla sayilari artmayada basladi bende modem kablosunu cekerek olaya kokten mudahale ettim. bunu uzerine safe modda ad-awarei ve nortonu taratarak bazi dosyalar buldum ve sildim ama ne yazikki adlarini almadim. benim bu konu ile ilgili bir kac sorum var:
1. bu arkadastan ben sadece bir resim dosyasi almistim eski zamanlarda uzantisi jpgidi bu download sirasinda bir trojan gelmis olabilirmi?eger gelebilirse tehlikeli bisi olup olmadigini nasil anlarim? yoksa bu sadece bir tur civik saka programi mi?
2.bu olaydan sonra tabiiki stress oldum ve 2.firewalli kurdum (norton) sizce guvenlik anlaminda dogru bir kararmi. yoksa bir firewall yetermi?(tum programlarimi duzenli update ediyorum)
herkese simdiden tesekkur ederim