MSNde yasanan sorun

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
agirkanli
28-04-2005, 22:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

selam arkadaslar
oncelikle boyle guzel ve bilgilendirici bir forum oldugu icin bizlere bu firsati veren arkadaslara tesekkur ediyorum.

gecenhafta msnde bir problem yasadim. genellikle dosya kabul ederken uzantisina bakiyor ve dikkatli download ediyorum. ayrica sygate firewall ve norton 2005 antivirus kullaniyorum ayrica spywarede kullaniyorum. ancak gecende kendini bilmez bir arkadasimla konusurken mesaj kismina ben bisi yazmadigim halde (tahmin ediyorum arkadasim cunku sadece 2 kisi onlinedi ve ikinci kisi ile konusmuyorduk) ototik bazi mesajlar yazdi ve kendi yine cevapladi. ve otomatik yazilanlar msnde farkli renkte gorunuyordu  ben durumu farkettigimde de alayci bi sekilde yalanladi tabii... bu sirada firewallin application sayfasini actigimda gereginden fazla msnin acik oldugunu gordum. hatta sirayla sayilari artmayada basladi bende modem kablosunu cekerek olaya kokten mudahale ettim. bunu uzerine safe modda ad-awarei ve nortonu taratarak bazi dosyalar buldum ve sildim ama ne yazikki adlarini almadim. benim bu konu ile ilgili bir kac sorum var:
1. bu arkadastan ben sadece bir resim dosyasi almistim eski zamanlarda uzantisi jpgidi bu download sirasinda bir trojan gelmis olabilirmi?eger gelebilirse tehlikeli bisi olup olmadigini nasil anlarim? yoksa bu sadece bir tur civik saka programi mi?

2.bu olaydan sonra tabiiki stress oldum ve 2.firewalli kurdum (norton) sizce guvenlik anlaminda dogru bir kararmi. yoksa bir firewall yetermi?(tum programlarimi duzenli update ediyorum)

herkese simdiden tesekkur ederim

hacker_23
29-04-2005, 14:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
744 mesaj

valla oldukca garip ama oto msj olayı msn de var sadece bir eklenti ile istersen millete oto msj yolluyabiliyorsun birde trojan olayı oldukça yüksek ihtimal çünkü resmin içine virus atılabiliyor trojen olsa dahı adsl kullanıyorsan sayet sana birşey olmaz çünkü iki tane ip in var ve biri her 12 satte bir değişiyor ama normal 56 ile bağlanıyorsan ve resimin içinde trojen varsa karşıdaki kişi bilgisayarınla salsa hattta çaça bile yapabilir ayrıca iki firewall kullnamak hem makinyı yorar hemde programların stabil çalışmasını engelller (firewall larından birini kaldırman tavsiyemdir sana) bu sorundan sonra guvenlı modda çıkanları sildiysen zaten bir sorun kalmaz...Göz kırpma

Gökhan Varişler
29-04-2005, 14:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Teşekkürler.
Sana gönderdiği resim dosyasında bi trojan olabilir ama genelde trojanlar .ini-.exe uzantılı oluyorlar vede sanki senin bilgisayara kurduğun bi şeymiş gibi gözüküyolar bunların çoğuda bilgisayarı dışarıdan yönetmek isteyenler tarafından gönderiliyo yani eğer bi trojan gelmişse bilgisayarına bunu sana gönderen kişi senin bilgisayarını dışarıdan müdahale edebilir yada hackerlar Internetteki trojan bulaşmış tüm bilgisayarları (online olan) kullanarak büyük sitelere D.O.S attack yaparlar böylece bu sitelere erişimi uzun bir süre engelleyerek siteleri büyük zarara sokarlar ama eğer bi trojan bulaşmışsa bilgisayarına bunu gönderen kişi senin zararına yapmıştır.Bunun en basit örneği bilgisayarda senin isteğin dışında olaylar olabilir bunlarda ekrana resim yazı gibi şeyler gelebilir cdrom kapağı kendiliğnde açılabilir bilgilerin silebilir gibi eğer böyle senin isteğin dışında şeyler oluyosaki dediğine göre gereğinden fazla msn açılıyomuş yada başka şeyler varsa onuda yaz o zaman trojan gelmiş diyebiliriz bilgisayarına pek şaka olduğunu sanmam tehlikeli olup olmadığı konusunda pek dikkat çekmesede herdaim tehlikelidirler. 2.firewal olayına gelince önemli olan güvenlik için fazladan firewal kurmak değil (ama kurma sistemini fazla yorar bi tane yeter) önemli olan bu firewallari sürekli güncellemek yoksa istediğin kadar program yükle hiç bi şeyi değiştirmez.
Şimdi eğer bilgisayarında bi trojan olup olmadığını anlaman için bence en güzel yöntem online olrak bilgisayara tarama yaptırmak bunun içinde scan.sygatetech.com [www.  yazma) çok iyi çünkü en yeni trojanları bile bulabilir.Eğer trojen varsa temizlemek içinde zaten sygate firewall kullanıyormuşsun sygate firewall i güncelleyerek temizle.

Son Düzenleme: Gökhan Varişler ~ 29 Nisan 2005 14:47
cursed
30-04-2005, 11:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Bence bir şaka programı gibi bir şey geçenlerde burda bir arkadta yazmıştı birisi sürekli 5-10 sn içinde benim resimlerimin aynısını kullanıyor diye bunu nasıl yaptıklarını sormutu ,gene aynı arkadaş bu işin nasıl yapıldığını bulmuş ve programın downloadı için bir link vermişti orada sadece o iş için kullanılan program değil vb. amaçlaral kullanılan programlarda vardı fazla karıştırmadım .ama merak eden varsa önceki konulaara vbakıp o sitede araştırma yapabilir.

blacknightro
30-04-2005, 14:39   |  #5  
Taze Üye
8 mesaj

yazik olmus

sana sole soyliim

artik 50 KB lik bile trojanlar var

ve her turlu dosya icine yerlestiriliyor...

benden sana bi tavsiye kesinlikle hicbir dosya alma msn den

kim olursa olsun...

isterse baban olsun

garip gelecek ama olee

basima geldi ondan soluyom
(
babamin msn adresi hacklenmis :)

bana bi dosya gonderdi bene aldim:)

bi baktim haha trojan

tabi ayvayi yedim sonradan hehe
)

biri sana bi dosya gondereceksen mail adesine gondersin  ok??

agirkanli
30-04-2005, 22:57   |  #6  
OP Taze Üye
16 mesaj

selamlar
Verdiginiz cevap ve yorumlar icin cok tesekkur ederim. bi soz vardir 'tecrube, hayatta yenen kaziklarin bileskesidir' diye. gercekten insan artik ne arkadasina nede dostuna guvenebiliyor. uzun zamandir internet kulanmama ragmen msni acmazdim.  sirf boyle insanlarla ugrasmayayim diye. ama dedik hadi konusalim 1 ay dolmadan basim agridi. ama tecrube oldu iste. kesinlikle kimseden dosya almamak lazim hatta msni acmamak lazim... bileske bunu gosteriyor:(
yukarida yazdigim sorulara bir yenisini eklemek istiyorum. forum icinde 'regedit veya msconfig icinde goze carpan garip isimli bir dosya varsa sil' deniliyor. ama neye gore GARIP dosya. mesela ben ms confige basip startup a geldigimde ati2mdxx.exe diye bi dosya var. simdi bu dosya bana garip geliyor acikcasi. ama silsem ne oldugunuda bilmiyorum (megersem bu bir trojanmis haberim yokmus:) ) bu gariplik sifatinin olcusu neye gore degisiyor.
yine tesekkurler. calismalarda basarilar...

hacker_23
01-05-2005, 01:18   |  #7  
Yıllanmış Üye
744 mesaj

mscofig de bilgisayrın açılmasını saglayan hayati dosyalar vardır bu dosyalar dişındaki dosyaları çalıştırmazsan göreceksinki bilgisayrın hızlı açılacaktır ve trojende harekete geçmeyecektir ve fakat şimdiki trojenler sistem dosyalrının içine yerleşiyor ve kendini sürekli kopyalıyor yani mertlik bozuldu artık eskiden trojen port acıp beklerdii şimdi hem port açıyor hemde temizlenmemek için kendini kopylıyor yani süper durumdalar şu annnKahkahabenden tavsiye bu msconfigdeki dosyalrın ve programların kaynagına bak bunlar seni sonuca götürür...

cursed
04-05-2005, 23:15   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Artık hiç olmadı at formatı Kahkaha

bigen
05-05-2005, 09:43   |  #9  
Üye
85 mesaj

İyi günler arkadaşlar; ben de messenger da şu problemle karşı karşıyayım:
  Arkadaşıma dosya gönderemiyorum,norton un firewall ı engelliyor... birde bi tek orda sorun yaşadığım için yazıyorum.TrGamer da mesajlar kısmına girdiğimde engellmeye maruz kalıyorum (malum norton yüzünden) bu güvenlikayarlarını nerden yapabiliriz.Güvendiğimiz sitelere girebilmek ve arkadaşımızdan veri alabilmel için?

hacker_23
05-05-2005, 18:24   |  #10  
Yıllanmış Üye
744 mesaj

gir nortona configure ye gir file system auto project e gir ve ordan ince yara yap yada tamamen kapat

Recep Baltaş
06-05-2005, 15:24   |  #11  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Arkadaşlar probleme yol açan msn zaralısının adı msnfunmaker dır.Dosya eskiden kullanılan netbus,subseven tarzı bir programdır.Bu dosya sayesinde karşıdaki kişi bütün msn yazılarınızı okuyabilir,sizi msn den çıkarabilir (log out),hatta hatta PC nize reset atabilir.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.Kullanımından çıkacak sorunlar kullanıcıya aittir.
Zaralıyı temizlemek için bu linkteki programdan faydalanabilirsiniz:

agirkanli
06-05-2005, 23:09   |  #12  
OP Taze Üye
16 mesaj

sevgili arkadaslar
bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim. ozellikle recep baltasin verdigi link icin tesekkur ederim. programi kurdum ve faydalandim. anladigim kadari ile galiba temizlemisim ben bu fun makermidir nedir bas agrisini ama yinede cok tesekkur ederim. herkeze saygi ve sevgilerimle... basarilar...

hunter_42
06-05-2005, 23:55   |  #13  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

geçmiş olsun arkadaşım hadi gözün aydın vallaGöz kırpma

hasansancar
10-05-2005, 12:52   |  #14  
Yıllanmış Üye
417 mesaj

recep msn de alınan dosyaları dotomatik dosyaları test etsin. şöyle diyeyim msn-araçlar-seçenekler-dosyaaktarımı dosyalarda virüs taramasında bu uygulamayı kullanı işaretlesek herhangi bir faydası olmazmı?eğer virüslüyse silersin.