msnime girdilerr :'(

HPQ-User
26-06-2008, 21:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

dhzac sormuş:
yha birisi bnm msnime girip millete sövmüş kimn olduğunu nerden bulucam yardımcı olursanızz sevinirmm lütfen ..... şifrem hem uzun hemde güçlü kimsenn bilgisayarında oturumda açıp keyloggera falnda yakalanmadmm bu işi nasıl yaptılar ve kim yaprıı bunu acil öğrenmem lazmm ama nasıl yapıcamm ??

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
msn şifrem güçlüü

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

ba-tu_han
26-06-2008, 21:35   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

belki hiç beklemediğin biri arkadaşın şifreni kırmıştır diyeceğim.Ama sen msnye giriyorsan şifre değişmemiştir.(Girebiliyor musun?)Son zamanlarda resim aldıysan son günlerde resme trojen gömüp yollama arttı belki ordan kaynaklanıyordur.Şimdilik kesin bir cevap yok girebiliyor musun onu söylersen daha iyi yardımcı oluruz.

Erdinç18
26-06-2008, 22:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
400 mesaj

bunu senin bilmn lazım keylogger filan degil diyon o zaman sen birine şifreyi verdin . yoksa alamaz bizden yardım istiyon ama biz o kişiyi nasıl bulczaz dimi en iyisi şifre değiştir ;)

Reborn91
26-06-2008, 23:28   |  #4  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
AdRaMiTi
Uyanık olmak lazım Göz kırpmaŞifrem güçlü deyip boşlamamak lazım.Bilgili olmak lazım.Saldırı tekniklerini bilmek lazımki saldırılara karşı önlem alalım değilmi.. Yinede Cok merak ediyorsan Savcılığa başvurabilirsin :)
evet.. Göz kırpma işin içine savcılık girerse iç hotmail e kadar uzanır.. bilmiyorum boyle durumlarda hotmail giriş çıkış IPlerini paylaşıyormu... Şifrenin uzun olmasıda adramiti arkadaşın dediği gibi işe yaramaz.. bunun trojanı var pcde, keylogu var.. isteyene açık kapı çok yani Gülümseme

tayartekin
27-06-2008, 10:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

bak sana şifre değiştirme yöntemini öğreteyim:
1. adım: e-posta gelen kutunu aç
2. adım: sağ altta hesap var oraya tıkla
3. adım: güvenlik bölümünde sifre var. sonra değiştir linkine tıkla gerisi kolay zaten ama gizli sorunu değiştirsen de fena olmaz.

Reborn91
27-06-2008, 11:16   |  #6  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
tayartekin
bak sana şifre değiştirme yöntemini öğreteyim:
1. adım: e-posta gelen kutunu aç
2. adım: sağ altta hesap var oraya tıkla
3. adım: güvenlik bölümünde sifre var. sonra değiştir linkine tıkla gerisi kolay zaten ama gizli sorunu değiştirsen de fena olmaz.
tabi bilgisayarında trojan , keylog flan varsa istersen 50 karakterli bir şifre yap gene gider.. tavsiyem sistemini bir güzel taratman. Göz kırpma

neverofnever
27-06-2008, 11:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Aynen öyle...Şu an trojan,keylogger falan hala senin pcde ise sadece hotmailin şifreside gitmez.Vede değiştirsen bile yeni değiştirdiğin şifreyide öğrenir.Öncelikle sisteminizi virüs taramasından geçirin ama iyi bir antivirüs programı ile.Kaspersky ve Nod32 tercihimdir.Bunlarla sistemini tarat ve çıkan trojen falan ise zaten nasıl girdiğini anlarsın.Ve bunu sil.Virüs taramasından sonrada Gizli soru dahil güvenlik ile ilgili her şeyi değiştir.

neverofnever
27-06-2008, 11:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Unutmadan tüm arkadaşlarada "Eğer ben ile konuşurken sohbet penceresinden yukarıya kayan yazılar ağır küfürlü içerikler ile daha hızlı kayıyorsa yani sövücü şeyler varsa ; Onu yollayan ben değilim :)" tarzı birşey yollasan Emin değil

mumdangemiler
27-06-2008, 15:59   |  #9  
Taze Üye
12 mesaj

manTıkLı oLanı dedikleri gibi ii bir virus pro ile taratman..Ama biri girip de küfür ediyosa senin msninde biLki çevrendekilerden korkman gerek biraz

TuncaBozkurt
27-06-2008, 18:53   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Savcılığa başvurmak mantıklı bir çözüm olabilir. Ama hesabını Hotmail'e mail atarsan geri alabilirsin.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Merhaba arkadaşlar...Sürekli bu konu soruluyor bence sabitlenmesi gereken bir yazı sunuyorum size çalınan hacklenen mail adreslerinizi geri almanız için gerekenleri size tek tek açık açık % 98 garantili yoldan anlatıyorum.. dün mailim hacklendi ve bugun iki saat içerisinde mailimi geri aldım..bu konu daha önceden anlatılmıştı ama ingilizce açıklama istediği için sanırım problem oldu..şimdi başlıoruz arkadaşlar... ilk önce http://support.msn.com adresine giriyorsunuz... sonra karşımıza çıkan seçeneklerden "MSN Hotmail Türkiye " seçeneğini tıklıyoruz...karşımıza " hesaplar ve faturalama desteği " çıkacak onun altındaki e-posta desteğine tıklıyoruz... Sonra ad yazan yere isminizi yazın herhangi birşey olabilir tam oturum açma adı yani:çalınan adresinizi buraya yazıyorsunuz yanıtın hangi e-posta adresine gönderilmesini istereniz yazan yere bir arkadaşınızın yada başka size ait olan mail adresinizi yazıyorsunuz ki gerekli mailler ve şifre o adrese gelecel.. altta ise yorum yazabileceğiniz yere : my mail is hacking.help me please yazınız ( ben öyle yaptım ) sorunun sıklığı : ilk defa internet bağlanıtınızı da oradan seçebilirsiniz.buraya kadar ok..şimdi gönder diyerek gönderiyorsunuz ve yanıtın gelmesini istediğiniz mail adresine bir süre sonra şu şekilde bir mail geliyor : tabi daha detaylı ama siz gösterdğim yerleri doldurarak reply yapıyorsunuz yani maili geri gönderiyorsunuz sadece alttki kısımlar kalarak reply yapınız - Name (kayıtta kullandığınız ismi yazınız) - Sign-in name (çalınan mail adresinizi yazınız) - Date of birth (kayıt edilmiş doğum tarihinizi yazınız) - Country or Region (kayıttaki ülkenizi yazınız) - State (şehri yazınız kayıttaki) - ZIP or Postal Code (zip kodu) - Approximate date of last successful sign-in, or an approximate date of account registration.(son giriş tarihinizi yazınız) - (*)List as many former passwords you used with this account as far back as you can remember(son kullandığınız şifreyi yazınız) - (*)List as many of your Folders as you can remember (listenize son gelen mailleri yazınız mail adreslerinizi yazınız ) - (*)The name of your Internet Service Provider. If you access your account from outside your home (for example, from school or work) please include the name of the organization. (for work ) burası böyle kalsın You may check it by going to http://www.whatismyip.com - (*)List of Secret Questions and Answers historically associated with your account ( secret questions : xxxxxxxxxxx answer : xxxxxxxxx) xxxx li yerlere özel sorunuzu ve cevabınızı yazınız
Alıntı

Bu formattaki maili açıklamalar doğrultusunda Hotmail'e başvurman işe yarayabilir.