Bu sayfada öneri değil, soru bulacaksınız
Arkadaşlar merhaba. Internet'te çok araştırma yaptım fakat malum, bir sitede gördüğümüz 10 tanesinde daha karşımıza çıkıyor. Kopyala/Yapıştırlar havada uçuşuyor. CHIP Forumu'ndaki üyelerle kafa kafaya verip ona göre adım atayım isteyim.
Mükemmel bir Windows 7 oluşturmak için neler yapılabilir? Aşağıdaki maddeleri okursanız eğer, tam olarak nelerden bahsettiğimi anlayacaksınız:
- Bilgisayarım Windows Başlatılıyor ekranına 15-20 saniyede gelmesine rağmen tamamen açılıp kullanılabilir hâle gelmesi 1 dakika 45 saniye.
- Quick Boot'um da açık. Bu iki durum, Windows 7'nin sıkıntılı başladığını gösteriyor.
- Bana öyle programlar önerin ki; güvenlik, güncellik, optimizasyon konusunda tüm ihtiyaçlarımı karşılasın.
- Bilgisayarıma kurduğum Apache Server, SQL Server gibi sunucu yazılımları, hizmetlerini otomatik başlatıyor ve işlemler menüm aşırı doluyor. Yığınla işlem var listede ve bir çoğunun adında da "Microsoft" görüyorum. Bu durumdan kurtulmak için bana ne önerebilirsiniz? Bu hizmetlerden gereksiz olanları bulup getirecek, ben bu programları açtığım zaman ya da bu hizmeti almak istediğim zaman açabilmemi -kısaca manuel kontrolü- sağlayacak yazılım önerilerinizi bekliyorum.
- 2 farklı kullanıcı hesabı oluşturup, bir tanesine bu tarz (SQL Server, Apache Server) programları kursam, diğer hesabımın açılması ve yüklenmesi hızlanır mı?
- Disk birleştirme için Piriform Defragger kullanıyorum. Yorum/öneri bekliyorum.
- Sistem temizliği için Piriform CCleaner kullanıyorum. Yorum/öneri bekliyorum.
- Auslogics BoostSpeed programı ile kayıt defteri düzenleme-birleştirme vb. işlemler yapıyorum. Yorum/öneri bekliyorum.
- Uniblue DriveScanner ile sürücülerimi güncel tutmaya çalışıyorum. Yorum/öneri bekliyorum.
- msconfig'den yapılabilecek en hızlı açılış için ayarlar nelerdir? (GUI'yi kapatmalar vs işe yarar mı?)
- Açılış süresini minimuma indirmek için neler yapabilirim?
- Gereksiz Windows hizmetleri nelerdir? Hangilerinden kurtulayım?
- Bilgisayarımı ayakta tutmak için günlük, haftalık, aylık neler önerirsiniz? (CHKDSK vs gibi)
- Windows aracıyla imaj alıp geri yükleme konusunda sıkıntı çekeniniz var mı? Bunu önerir misiniz?
- Bilgisayarımın açılışı esnasında hard diskimin kırmızı ledi uzun süre yanık kalıyor. Ki büyük ihtimalle geç açılma sorunun tek sebebi bu. Bu durumu düzeltmenin yolu var mıdır?
- Hard diskimin uzun süre dayanması, temizliği ve bakımı için hangi yazılımları önerirsiniz?
Eğer buraya kadar zahmet edip okuduysanız, kesinlikle bildiğiniz bir şeyler vardır ve katkınız olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.