multitasking

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
glurhing
03-07-2005, 14:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

yüzlerce tavsiyeden sonra çift çekirdekli intel veya p4ten vazgeçp,amd athlon 64 3200+939 venice işlemcili bi sistem kurmaya karar vermiştim.ama çoklu işlem yani multitaskingde amd çok kötü denildi!ve benim bilgisayar 24 saat açıktır,gerek yüklemelere,gerek internet için.internet amaçlı bi bilgisayar istiyorum.tavsiyeleriniz var mı?

seckinol
03-07-2005, 15:17   |  #2  
Taze Üye
19 mesaj

Belki bu linkler soruna cevap olabilir........

Valla insan bu yazıları okuduktan sonra intelden köşe bucak kaçmak istiyor.. Bunlar benim seçtiklerim daha fazlası için işlemci bölümüne bir bak..

Banned
03-07-2005, 20:37   |  #3  
Banlandı
1,157 mesaj

Ne alaka abi yine benzer bi konuda tartışmıştım...Benim AMD 2500 işlemcim var 512MB ramım var ve ben bunları aynı anda yaptığımı hatırlıyorum

1-NFS Underground 2 oynuyordum.
2-Nero ile seri cd yazıyordum yaklaşık 20 tane aynı cd'den yazıyodum ve oyunda iken cd çıkarıp takıyordum arada bir.
3-Winamp 5 ile müzik çalıyordu.
4-Norton 2002 sürekli çalışıyordu
5-Abit EQ/MotherBoard Monitor sürekli sıcaklık/voltaj okuyordu
6-Kazaa açık/Upload Serbest
7-MSN Messenger/NVMixer/Abit Tray Icon/A4Tech Keyborad ve Mouse Programları

Bunlar çalışıyor oluyordu ve makine tık demiyordu.Artık gerisini sen düşün.
Sen Athlon64 3000+ alcan ve bundan da iyi olcak.Intelcileri #1 yalanı budur.Vay efendim neymiş,
intel çoklu uygulamalarda daha başarılıymış.Belki öyledir ama gözle görülecek bir fark olacağını sanmam...

glurhing
04-07-2005, 08:34   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj

ciddi [:0] teşekkürler diablo 50 Gülümseme

jaina
15-07-2005, 21:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Tamam Intel multitaskingde amd den daha İYİ.
Bu gerçek, amd ciler ne dese desin.

Intel boşuna Hyperthreadingi geliştirmedi. Bu farkı çok da rahat görüyorsun.
Tabii bence ciddi anlamda iyi bir bilgisayar kullanıcı değilsen ( bilgisayarı bağırtan yani) çok da farketmezsin. Ancak ben hem amd hem düz intel hem de ht li sistem kullanmış biri olarka fark var diyorum.
Ama bu bana kalırsa inteli seçmeye yetmez. Amd hayla liderliğini masa üstünde koruyor.
Venice ya bir efsane.

Recep Baltaş
16-07-2005, 13:39   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

İntel in Hyperthreading i varsa AMD nin de buna karşılık Hypertransport u ve cool'nQuiet ı var...

jaina
16-07-2005, 21:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Bir defa Ht ile Cool'n Quiet i nasıl karşılaştırıyorsun anlayabilmiş değilim Recep?
Eğer avantaj olarak görüyorsan intelin yeni işlemcilerinde artık masa üstündede speed step var.

Onun dışında Hypertransportun umarım tam olarak ne işe yaradığını biliyorsundur ve aslında eskiden kullandığımız FSB anlamına geldiğinide biliyorsundur. Ayrıca bunun artık işlemcinin içine koyulduğundan böyle anıldığınıda biliyorsudnur.

Lütfen dediklerini söylerken avantajlarınıda ve bunun intelden farklı ne getirdiğini söylersen memnun olurum.

Amd nin getirdiği avantaj burada değil overclock, az ısınması ile ortaya çıkıyor. YOksa artık ne 64 bit, ne cool'n quiet kaldı. Ancak zaten oc ile sıcaklık bizim gibi kullanıcılar için en önemli şeyler. sonuçta 160 dolar verip 500 dolarlık bir işlemcinin performansını almak harika birşey.
Ama bunları dışında dediklerinini ne avantajı var anlayamadım!!!!

Recep Baltaş
17-07-2005, 01:19   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Cool'n Quiet ta haklısın hatta özellikle cool'quiet ı arkadaşın PC sinde inceledim.Ama hyper transport rakip sayılır zira intel in ulaşmadığı fsb ler mümkün oluyor...Yine Isı problemi yok...Overclock mümkün...Oyunlarda süper ve öldürücü darbe:
İntele göre BELEŞ dağıtılıyo...