selam arkadaşlar benım bir sorum olacak
php ye başlıyacam php içinde mysql ogrenmem gerek mysql
programını nerden bulurum nasıl ogrenırım kaynak varmı video
felan ogrenebilecegım ?
bir de nasıl çalıştırırım ?
teşekkür ederim
selam arkadaşlar benım bir sorum olacak
php ye başlıyacam php içinde mysql ogrenmem gerek mysql
programını nerden bulurum nasıl ogrenırım kaynak varmı video
felan ogrenebilecegım ?
bir de nasıl çalıştırırım ?
teşekkür ederim
Easy Php 2.0b1 Programını indirin Ve kurun. Kurulumdan sonra tarayıcınıza http://127.0.0.1/home/mysql/ bu linki yazın Mysql panelinize ulaşacaksınız. Daha sonra Create New databese yazan kısma yeni bir mysql ismi girin Ve create Butonuna tıklayın bu size bir mysql veri tabanızı kurduğunuzu bildirir. Daha sonra Localhost'unuza bir Script yükleyerek veri tabanınızı deneyebilirsiniz.
Örnek :
Db server: Localhost ( Burası ücretli ve local hostlarda her zaman 'localhost' tanımlaması olarak girilir.
Db name : Deneme (oluşturduğumuz veritabanı adıdır.)
Db user : root (standart olarak Her zaman Kullanıcı adı 'root' olur.
Db Pass : (burayı boş bırakın herhangi bir şifreleme istemeyecektir.)
Umarım Yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.
bektashEasy Php 2.0b1 Programını indirin Ve kurun. Kurulumdan sonra tarayıcınıza http://127.0.0.1/home/mysql/ bu linki yazın Mysql panelinize ulaşacaksınız. Daha sonra Create New databese yazan kısma yeni bir mysql ismi girin Ve create Butonuna tıklayın bu size bir mysql veri tabanızı kurduğunuzu bildirir. Daha sonra Localhost'unuza bir Script yükleyerek veri tabanınızı deneyebilirsiniz.hocam teşekkür ederim
Örnek :
Db server: Localhost ( Burası ücretli ve local hostlarda her zaman 'localhost' tanımlaması olarak girilir.
Db name : Deneme (oluşturduğumuz veritabanı adıdır.)
Db user : root (standart olarak Her zaman Kullanıcı adı 'root' olur.
Db Pass : (burayı boş bırakın herhangi bir şifreleme istemeyecektir.)Umarım Yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.
hocam benım bırsorum daha olacaktı
databaseyi oluşturdum diyelim adımı girdi şifremi felan girmedim oluşturdum
bu databasenin içinde ornegın
adı
soyadı
şifre
bu gibi alanlar oluşturabilirmiyim vede içini doldurabilirmiyim ?
kenddhocam benım bırsorum daha olacaktıbu soruma cevap yokmudatabaseyi oluşturdum diyelim adımı girdi şifremi felan girmedim oluşturdum
bu databasenin içinde ornegın
adı
soyadı
şifre
bu gibi alanlar oluşturabilirmiyim vede içini doldurabilirmiyim ?
evet oluşturabilirsin.
tekrar mysql'a girip oLuşturduğunuz veritabanını açın ve yukarıdaki menüde privileges Sekmeksini tıklayın gelen sayfada oluşturduğunuz kullanıcılar gorunecektir. Editlemek istediğiniz kullanıcının yanındaki Edit Privileges Sekmesini tıklayın ve gelen ekranda tablo, kullanıcı adı, şifre, değerleri değiştirme gibi seçeneklere erişebilirsiniz. Kolay gelsin.
bi soru soracam localhost yapınca bedavamı oluyor?sitemize üye olunabiliniyor mu?Ve localhostta kurmanın riski var mı=
arkadaşım kendi ip'in ile siteni yayınlayacaksan o bilgisayarı kullanmaman lazım. Sana bedava gibi gelebilir ama elektrik parası internetin hızı bilgisayarın bakımı fln derken daha pahalıya ulaşabilir o :)
MySql öğrenmek istiyorum diyorsanız kendi yazdığım makaleyi verebilirim xDxD