Dünya'yı göktaşlarından kurtarmak için ne yapmalı? İşte bilimin bu soruya verdiği ilginç yanıtlar...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/nasa ... oruyacak_17840.html
Resimlerle: NASA'dan nefes kesen uzay fotoğrafları...
Uzayda ve yeryüzünde bulunan teleskoplar, tehlike yaratabilecek gök cisimlerini incelemek için en ekonomik çözümler olsa da gelecekte daha farklı yöntemler kullanılabilir. Bir grup bilim adamının "Dünya'yı olası bir göktaşı tehlikesine karşı nasıl koruyabiliriz" diyerek yaptığı çalışma da NASA'yı gök cisimleri konusunda uyarıyor.
Yapılan çalışmaya göre Dünya'yı tehdit eden büyük göktaşları değil, küçükler. Dinazorların da neslinin tükenmesine neden olan 10 km çapındaki göktaşları ortalama 100 milyon yılda bir ortaya çıkıyor. Bu büyüklükteki cisimler Dünya'yı iklimsel olarak büyük değişikliklere sürükleyip, nesillerin tükenmesine neden oluyor.
NASA çapı 1 km ve daha büyük olan gök cisimlerini rahatlıkla önceden tespit edebiliyor. Yapılan araştırmada dikkat çekilen nokta ise daha küçük çaptaki cisimler. Çapı 140 metre olan göktaşları yaklaşık 30.000 yılda bir tehlike yaratıyor ve ciddi bölgesel hasara neden oluyor. Çapı 30-50 metre arasında olan göktaşları kulağa küçük gelse de bu kadar küçük gök cisimleri bile ciddi hasar verebiliyor.
Tüm konu: NASA Dünya'yı göktaşlarından nasıl koruyacak?
İzleyin: Google aya çıkıyor
Resimlerle: NASA'dan nefes kesen uzay fotoğrafları...
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: NASA büyük bir göktaşı tehlikesini bertaraf edebilir mi?