13 yaşındaki bir Alman genci, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi nin (NASA), dünyaya bir asteroidin çarpması ihtimaline ilişkin hesabını düzeltti, NASA da hatasını kabul etti.
Yerel bir Alman gazetesinin haberine göre, lise öğrencisi Nico Marquardt, Potsdam kentindeki astrofizik enstitüsünün teleskop gözlemlerinden yararlanarak, "Aphosis" adı verilen göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin 450 de 1 olduğunu hesapladı. Bu çarpışmaya 450 binde 1 ihtimal vermiş olan NASA yetkilileri de, genç dahinin haklı olduğunu Avrupa Uzay Ajansı aracılığıyla bildirdi.
NASA da, Nico da, çarpışma halinde 320 metre çapında ve 200 milyar ton ağırlığında bir iridyum-demir topunun Atlas Okyanusu na düşeceğini düşünüyor. Senaryo gerçekleşirse, çarpmanın etkisiyle meydana gelecek dev dalgalar kıyıları silip süpürecek, ayrıca atmosfere dağılan büyük miktardaki toz zerrecikleri de güneş ışınlarının bir kısmının yeryüzüne ulaşmasını bir süre engelleyecek.
Nico nun, NASA nın hesap hatasını, bir yarışma kapsamında yaptığı Ölümcül Aphosis Asteroidi adlı çalışması sırasında bulduğu belirtildi.
Aphosis , yörüngesinde değişiklik olmazsa 13 Nisan 2029 da dünyanın yakınlarından geçecek. Yörüngede herhangi bir sebeple meydana gelebilecek sapma, çarpışmayı kaçınılmaz hale getirebilecek.
NASA nın hatasını 13 yaşındaki genç düzeltti!
- 1
- 2
:D:D harbi bu dediğine koptum . inş chiptende böle bir ada çıkar :P
NASA'ya .ak ne komik duruma düştü.Onca bilim adamı bi hesabı doğru düzgün yapamadı boşuna amerikalar dünyanın en az zeki olan insanları demiyorlar:)Hatasız kul olmazmış...
Amerikalılar en az zeki oldukları için bugün üstün bir ülkedir öyle değil mi? Hatta o kadar bağlıyız ki onlara onlarda olan kriz bütün dünyayı etkiliyor.
Helal olsun çocuğa diyelim , ama göklere çıkarmayalım..
(tek kelime ile helal olsun ) göklere çıkarmaya gelince sen yap senide göğe çıkaralım.(hatasız kul olmaza gelince) yanlışın bukadarınada çüş derim 450 nerde 450.000 nerde.(haberin eskiliğinie gelince)okunmamış her haber yenidir.
Kul hatası :) Öyle ne hatalar yapıldı tarihte. Daha da yapılacak ta. Yani hiç kimse dört dörtlük değildir. Çocuk dikkatliymiş demekki.
Ama bulduğu şey çok iyi bir şey değil yani. Eğer doğruysa 450 binde 1 olan ihtimal 450 de 1 olmuşsa, Dünyayı oldukça tehdit eden bir durum söz konusu demekki. Allah sonumuzu hayır etsin...
Çok eski haber. Ayrıca çocuk yanılmış, Nasa hata yaptık falan dememiş. Çarpma oranıda 450.000 de değil 45.000 de 1.
helal olsun çocuğa.tabi belki çocuk cok zeki olmayabilir ama adamlardaki eğitim sistemi harika
valla öle biz daha uzayda kac gezegen var onu duzgun olarak bilmiyoruz adam carpma hesabını yapıyor :D
Nasa bizde olsa bizden biride bilirdi nolcak kimse uğraşmıyo ki bizde astolojiyle..
bu astroid 2029 da dünyaya çarparsa bu talihsizlikle benim başıma düşer. en iyisi 2029da kuzey afrikaya filan gidiyim ben nufus yoğunluğu az, telefiyat az olsun:D
nasanın işlemcileri matematik işlemi yapamıo artık
Hey, maşaallah! burada olsa sen sus daha çocuksun diye bide üstüne azarlayıp bırakırlardı............
- 1
- 2