Merhaba arkadaşlar.Kasama Air duck yapmaya karar verdim.Auto CAD ile çizim yaptım ve kasanın yan kapağına 120 mm lik fan takmak için kestim.Fanı taktım hiçbir sorun yok.Ama ben işlemci fanını iptal edip, hava geçişini sağlayacak bir yolla 120 lik yan kapaktaki fanın havayı dışarıdan alıp direk işlemci üzerine vermesini istiyorum.Fakat zaten sorun bu noktada başladı.Ben fan ile işlemci arasında hava taşıma görevini yapacak birşeyler uyduramadım.Aliminyum baca boruları aldım ama işlemciye giren ucunu daraltamadım işlemciye göre..yırtılıyor.huni alayım fan a monte edeyim onun ağzını keseyim geniş bir hortumla işlemciye vereyim dedim, bu seferde huniyi kesemedim kırılıyor, çatlıyor.Bu konuda fikri olan bana yardımcı olabilecek biri olursa çok memnun olurum.Okadar uğraştım fan taktım ama boş duruyor..yardımarınızı bekliyorum.İyi günler.
Nasıl air duck yaparım?
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
senin böyle bir soğutucuya ihtiyacın varkı o yan panele taktıgın fan iş görsün.o zaman air docka gerek kalmaz. Bu tip bloklar kasanın içindeki hava sirkülasyonuyla çalışıyor. Bence bunlardan bir tane alman gerekir. Yoksa yaptıgın modif.hiç bir işe yaramaz. İşlemcinden olursun.
işlemcine uygun olanını seç