Nasıl bilir veya ne düşünürsünüz?
güzel fakat chıpseti vıa olduğu için önermem
bide bellek hızları 533-400 iyidir ama çok yakında tarih olcak bunlar
ama iyidirrr
ekonomik bir ana kart ancak kullanan birinin tavsiyesi lazım tamam bazı özellikler standart olarak yer almış ancak ana kartın performansıda önemlidir ısı foksiyonları gibi ısınırmı uyumsuzluk yaparmı gibi güzel özelliklerinden biride INTEL CORE 2 DUO DESTEKLİ ama eger sen çift çekirdek kullanmıyacaksan gigabaytın da p4 için destekledigi aşagı yukarı bu fiyatı andıran kartları var
benersincegigabaytın da p4 için destekledigi aşagı yukarı bu fiyatı andıran kartlarıevet haklısın eyer cd2 kullanmıyacaksan GıgaByte anakartların p4 leri önerilimSon Düzenleme: Quad-Core ~ 13 Ağustos 2007 23:50
VIA ve SİS cipsetli anakartlarda zaman zaman takılan parçaların tanınmaması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. sen bize toplamak istediğin sistem için bütçe söyle sana en güzelini toplamaya uğraşalım...
UCUZ SİSTEM DİYOSUN NE YAPACAGINI DA SÖYLERSEN ONA GÖRE PARÇA TOPLARIZ
Sen bıze butcenı soyle yeter gerısıne karısma derım. Bız sana alternatıf sıstemler sunalım sen ıclerınden bırını beyen
bıostar cok sorun çıkaran bir anakarttır kullanmamanı tavsiye ederim
arkadaşlar ben anakart hariç diğer donanım birleşenlerini söyliyim,siz ona göre taban bulun ya da alternatiflerini sunabilirsiniz,başlıyorum..
CPU: Dual Core E2140 veya E2160 1mb cache, olmadı, P4 HT 631 3,0 2MB cache 120 YTL
RAM : 1GB DDR2 533 veya 667 80 YTL
HDD: 250 GB SATA2 16 MB CACHE NCQ SEAGATE 120YTL
VGA: SAPPHIRE 2600 XT 256MB/128 BIT DDR3 DIRECTX10 190YTL
MAINBOARD: ????
Sistem ev kullanıcısı için toparlanacak,internete girmek,video izlemek,müzik dinlemek,orta seviye oyunlar oynamak gibi genel alışkanlıklara hizmet edecek.
Anakart ve/veya ayrıca diğer birleşenler için tavsiyeleriniz neler? Fiyatlar belli,alternatif sistemleriniz varsa onları da yazabilirsiniz?
senin söyledigin parçaların hepsi 355 dolar tutuyor kdv dahil. Sadece ekran kartını sapphireden değilde palitten aldım.
onun dısında bu sısteme kullanabılecegın anakartlar
Gigabyte 109 dolar
MSI 102 Dolar
ilerde terfi için MSI P35 yongalı anakart
Monitor veya klv,mouse ıstıyormusun. Sen elınde kalan parayı soylersen bız sana daha cok yardım ederız veya tam butcenı soyle. Aldıgın parçalar varmı onları da söylemelısın.
AMD ORTA SEVİYE PC
ANAKART: MSI - K9N ULTRA-2F -> 123 ytl
İŞLEMCİ: AMD - ATHLON 64 X2 4800+ AM2 + 65 nm -> 190 ytl
EKRAN KARTI: SAPPHIRE - HD2600 XT -> 200 ytl
RAM: VERITECH - 1 GB DDR2 800 -> 69 ytl
HARD DİSK #61664; SEAGATE - 160 GB SATA2 NCQ -> 83 ytl
KASA: Önemli olan PSU 350w – 400w seçersen yeterli… kasa senin zevkin.
TOPLAM: (kasa hariç) = 665 YTL
bjk_semihAMD ORTA SEVİYE PCEkran kartını Sapphire HD2600XT yerine Palit 2600XT Sonic alırsan fiyatı düşürürsün...
ANAKART: MSI - K9N ULTRA-2F -> 123 ytl
İŞLEMCİ: AMD - ATHLON 64 X2 4400+ AM2 + 65 nm -> 190 ytl
EKRAN KARTI: SAPPHIRE - HD2600 XT -> 200 ytl
RAM: VERITECH - 1 GB DDR2 800 -> 69 ytl
HARD DİSK #61664; SEAGATE - 160 GB SATA2 NCQ -> 83 ytl
KASA: Önemli olan PSU 350w – 400w seçersen yeterli… kasa senin zevkin.TOPLAM: (kasa hariç) = 665 YTL
Borga-x tavsiye ettiğin anakartlara baktım,teşekkür ederim ayrıca.150-160 ytl arası ideal kartlar.
BIOSTAR örneğine göre biraz daha pahalı olsalarda sanırım buna değer.
Kasa,klavye,monitör gibi birleşenler pek önemli değil şimdilik,öncelikle ana birleşenler konusunda karar vermem lazım.O yüzden yazmadım.
Palit 2600XT'yi düşünmemiştim,o konuda öneriler var.Sapphire yerine neden olmasın..
Sisteme ne kadar para ayrılması gerektiği konusunda şöyle diyim.Giriş seviyesini aşmış orta seviye kullanıcılara hitap eden,ucuz ama lehine toplanan kişiyi memnun edecek bir sistem.