hocam birincisi o işlemcinin çekirdeklerini açmak gibi bir şansımız tabiki var işlemcinin kırpılmış iki çekirdegi var şans yolunda giderse açılır.
ikincisi neden iyi bi seçim olmaz kusuru yada eksigi ne bana bunu izah et konuyu kapayacam. ama sanırım sizinki (10)kırmızı olsun beş kuruşu fazla olsun muhabetti. sizin yerinize ben açıklıyayım o zaman günlünüzde geçen şey tamda şu (11)e biri gigabyte digeri biostar bundan dolayı almak iyi bir seçim olmaz .
saygılarımla.
(12)ben sana ünerdigim kartın artılarını soyleyeyim
biostar 790 chipset gigabyte 785, biostar sb750 gigabyte sb 710, biostar 140w tdp destekli gigabyte 125, biostar cf x8 de çalişiyor gigabyte x4
1. Zaten bunu hepsi yapıyor; kullanıcıların ekonomik profiline göre bir ürün yelpazesi sunmak zorundalar.
2. Birinci maddedeki realite bir ürünü kalitesiz yapmaya yetmez ama nerelerden kırptıkları bir ürünün kalitesini belirler. Forumdan ve muhtelif şahsi tecrübelerden, teknoloji konusunda etikette yazanların nereye kadar ne ifade ettiklerini, nereye kadar dikkate almamız gerektiğini biliyoruz, bunun uç örnekleri dahi var.
3. Evet, resimlere baktım ve sizin görüşünüze katılmıyorum.
4. Biostar, Foxconn gibi anakartlara kötü dememiz, daha çok kötü kullanıcı tecrübelerine dayanıyor.
5. Bu soru yanlış bir soru; ama madem ısrar ediyorsunuz... Hiç kullanmadım. Peki siz kaç tane kullandınız? (Nereye varacaksak).
6. Kesinlikle malzeme kalitesi ve bu yüzden yaşanabilecek sorunların öngörülebilir olması derim öncelikle, Biostar için aynı şeyi söyleyemem. Ama siz bu yönde Gigabyte kadar kefil olunabilecek ürünler üreten bir marka olduğunu söylerseniz, bir bildiğiniz vardır elbette derim. Dual Bios, entegre ekran kartı farkı, ses kartı kalitesi farkı ve Dolby Surround desteği, otuz altı ay garanti gibi özelliklerini sayabilirim. Eğer karşılaştırdığımız ürünlerden biri bana göre Biostar gibi sabıkalı bir markaya ait olmasaydı, ben 790 + SB 750 çipsetiyle diğerini karşılaştırmazdım bile. Bana sorarsanız 790 + SB 750 çipsetiyle DDR2 remli Gigabyte alınması bile daha iyidir.
7. Evet, 140 watt termal tasarım gücünü desteklemiyor Gigabyte anakart bu bir negatiflik olarak görülebilir, muhtemel yeni bir işlemci bakımından (pek sanmıyorum böyle bir işlemci geleceğini) ama açıkçası fazla ehemmiyeti olduğunu düşünmüyorum. Çok yüksek değerlerde "overclock" kabiliyeti diyorsunuz da; bunun bir garantisi var mı? Siz önerdiğiniz anakartla çok yüksek "overclock" değerlerine ulaşabileceğinizi düşünüyor musunuz? Kaldı ki, "overclock" için çok daha fazla masrafa girmek gerekiyor.
8. "Crossfire" amacıyla alınacak bir kart değil zaten. Bana göre her zaman "Crossfire"dan avantajlı tek kart çözümleri bulunuyor.
9. Benim bütün sorunum ve çekincem, eğer objenin hakkını vermekten bahsediyorsak, Biostar mühendislerinin objenin hakkını vermediklerine dair kanaatimden kaynaklanıyor.
10. Evet, kaliteden kırpılması nedeniyle yaşanabilecek sorunlar nedeniyle, tam olarak o kanaatteyim; "kırmızı olsun, üç kuruş fazla olsun" çünkü "ucuz etin yahnisi yavan olur".
11. Evet, bu da bir üst maddedeki ile aynı kapıya çıkıyor, aynı sebeplerden. Ama Gigabyte'ın karşısına mesela aynı olmasa bile yakın avantaja sahip mesela bir Asus önerseydiniz itiraz etmezdim. Burada bir marka fanatizmi yok.
12. Saydığınız özellikler elbette birer üstünlük, benim buna hiçbir itirazım yok. Benim önerdiğiniz modelle ilgili şahsi sıkıntım, markanın satış politikası gereği pek özene bezene üretemediği ürünlerinde yaşanabilecek muhtemel sıkıntılar. Üstünlükleri pratikte fazla avantaj ifade etmeyebiliyor ama ikincisi bence epeyce önemli.
Ekleme: Ayrıca bütün samimiyetimle şunu da söyleyeyim; kendim almayacağım bir ürünü mümkün olduğunca başkasına önermemeye çalışıyorum. Çünkü bana göre bir öneride bulunmak, daha sonrasında o ürünün kullanılmasından kaynaklanabilecek bir aksaklıkta, soru sahibinin dönüp "Bana bunu önerdiniz ama dandik çıktı" şeklinde sitemine cevap verebilmeyi gerektirir. Bu, forum gibi bir ortamda önerilerde bulunan benim şahsım adına titizlendiğim bir konudur ve verdiğim cevaplarda bu bakış açımın izini sürmek mümkündür. Açıkçası iki üründen birini kendin için seç deseniz, ben Gigabyte'ı tercih ederim.
Kendi bakış açımda şahsen tutarsızlık görmüyorum ama herkesin de görüşüne saygı duyarım.
Bu kadar kanaat beyanından sonra, sanırım soru sahibi de değerlendirmesini yapıp tercihini belirleyecektir. Seviyeli görüş alış-verişlerinden de zaten hiçbir kötülük çıkmaz. Bunun için teşekkür ederim.
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 15 Şubat 2010 00:57