Nasıl TV Capture kartı almalıyım?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
drasil
19-02-2004, 12:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

1990 yılında aldığım Analog video kamera (SONY CCD-F380E-8mm) ile çektiğim görüntüleri şimdi CD'lere kaydetmek istiyorum. Alacağım TV Capture kartına karar vermeden önce aşağıdaki sorularımı yanıtlayan arkadaşlara minnettar kalacağım. Sorularımın uzunluğu için baştan özür dilerim.
Sahip olduğum PC konfigürasyonu şöyledir:
İşlemci: Pentium 4 2.0 GHz
Ram: 256 MB DDR-SDRAM
HD: Bölümlenmiş 32.3 GB + 24.8 GB  FAT 32 (Maxtor 4R060L0)
Anakart: P4 Titan 533 GA-8SR533P, SiS-645, Chipset SiS 64X/65X
Gigabyte)
Ses Kartı: Tümleşik Avance AC97 Audio
Ekran Kartı: Nvidia GeForce4 MX 440 AGP 64 MB
CD Writer: Toshiba DVD-ROM SD-R 1202 Combo
İşletim sistemi: Windows XP Home
Öğrenmek istediklerim şunlar;
1. Video kameramı PC'ye (TV capture kartına) nasıl bağlayabilirim. Bildiğim kadarı ile kameramda Composit çıkış var. Nasıl bir kablo gerekir?
2. Hem analog hem digital görüntüyü PC' ye  aktarma, hem de PC de TV izleme olanağı veren, ayrıca CD ye kayıt edeceğim görüntülere ses kaydı da yapabileceğim ve çeşitli efektler ekleyebileceğim nasıl bir TV Capture kartı almalıyım? (Snazzi, Dazzle, Pinnacle vb. gibi marka tercihleriniz)
3. Anakartımdaki tümleşik ses sorun yaratır mı, ayrı bir ses kartı gerekir mi? Gerekirse özellikleri ne olmalıdır?
4. Nvidia sitesinden indirdiğim ekran kartına ait kitapçıkta, bu kartta 1024X768 çözünürlükte TV encoder ve ful hardware MPEG-2 decoder entegre olduğu yazıyor. Kartın bu özellikleri TV capture ile bir uyumsuzluğa yol açar mı?
5. Anakartımla TV Capture kartının uyumluluğu konusunda bir sorun olabilir mi?
6. Bu işlemler için hangi yazılımı önerirsiniz? Harddiske kayıt yapmadan direkt CD'ye kayıt yapan program var mıdır? Konuya ilişkin ulaşabileceğim kitap, belge ya da Web sitesi öneriniz var mı?
Değerli zamanını ayırıp yanıt verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Gökhan Varişler
19-02-2004, 18:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

bu kadar soruna karşı sana şöyle yardımcı olabilirim kameran pek yeni değil o yüzden bağlantı kablosunu bulman zorlaşabilir (ben yeni versiyon sony bir kamera aldım bağlantı kablosu yoktu ve kabloyu çok zor buldum hemde djital bir kamera olduğu halde ) birde forumdaki digital fotaraf makineleri ve kameralar bölümüne yaz mesajını orda tüm sorularına cevap bulabilirsin.

Micy
28-03-2004, 22:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
171 mesaj

ZATEN ORAYADA YAZMIŞ KENDİSİ.