arkadaşlar,bilgisayarda mozilla başta olmak üzre açtığım hemen hemen her program hata veriyor.özellikle ikinci açtığım.mesela bilgisayarı açıyorum,msnyi açıyorum sağlam çalışıyor yanına mozilla açtığımda mozilla bir süre sonra "çöktü hatayı bildirin kapanması gerek"yazıyor.yada bunun tam tersi oluyor.bişey açıkken video açsam o kapanıyor.officeler kapanıyor.takılmayan oyunlar takılmaya başladı.oyunları full özellik oynardım düşürdüm yine takılıyor.nod32 virüs güncelleyip taratıyorum bişey bulamıyor.virüs mü?ram mı?bilemedim.1gb ve 512mb ramım var.
ne açsam hata veriyor
ramları tek tek ve yer değiştirerek denedim.onu yaptım ama bi değişiklik yok.1 senedir bu ramları kullanıyorum.ramların herşeyi eşit alırken çok dikkat ettim bilinçli aldım.özellik olarak sadece farkları biri 1gb,biri 512mb bu da sorun çıkarmaz diye biliyorum.
2 hdd var 80+80. bilgisayarda 90gb boş alan var.hele sistemin kurulu olduğu hdd de sadece 23 gb bilgi var.yer de var.ısınma desem sabah açtım kasıyordu,sonra kapadım 4-5 saat geçti ve pc 3-3.5 saattir açık şu an kasılma yok.sıcaklık ta değil anladığım kadarıyla.çözemedim gitti.
speed fandan baktım ve core 106 derece gözüküyordu.temizleyip eskisini termal macun sürdüm yeniden taktım 41 derece şimdi 6 saattir açık ve oyun oynanmış bilgisayarım.son macun süreli 1,5 sene olmuştu.sanırım macun özeliğini kaybetti ve yalıtkan hale geldi.böyle birşey olabilirmi bilmiyorum ama en mantıklı bu geldi.sıcaklıktan ötürü pc sapıtmış galiba.işin ilginci benim bu bilgisayar 100 dereceyi geçse bile neden reset atmıyo anlamış değilim.speedfan şaşirmış diye aklınıza gelebilir biostata 101 derece idi.neyse şimdilik stabil çalışıyor.