Ne dediysek o: İşte Microsoft'un Mojave planı

CHIP Online
30-07-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un daha önce duyurduğumuz Mojave planı artık resmi. İşte Vista'ya hayran kalan XP fanları!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ne-d ... ave-plani_8007.html

Birkaç gün önce Microsoft'un Vista'yı beğenmediğini söyleyen bir grup Windows XP kullanıcısına kod adı "Mojave" olan yeni bir işletim sistemini test ettirdiğinden bahsetmiştik. Test sonucunda kullanıcıların yüzde 90'ı yeni işletim sisteminden çok etkilendiklerini söylemiş; Microsoft ise kullanıcılara test ettikleri işletim sisteminin aslında Vista olduğunu, Mojave kod adlı bir işletim sisteminin gerçekte var olmadığını açıklamıştı.

Başlangıçta dedikodu olduğu düşünülen bu proje artık resmi... Microsoft, "The Mojave Experiment - Mojave Deneyi" adını verdiği yeni sitesini yayına soktu. Sitede "Mojave" tuzağına düşen ve Vista'nın aslında ne kadar mükemmel olduğunu kabul eden çok sayıda kullanıcının videosuna yer veriliyor. Yine aynı sitede Vista'nın aslında donanımlarla dost olduğu, zararlılardan ne kadar az etkilendiği gibi konularda bilgiler veriliyor.

İşin ilginç kısmı ise, videolar arasında "Mojave"den hoşlanmadığını söyleyenlerin de bulunması. "You cant't please everyone - Herkesi mutlu edemezsiniz" bağlantısına tıklandığında, "A few were sceptical - Çok azı şüpheciydi" başlığı ile "şüpheci" kullanıcıların görüşlerine yer veriliyor.

Microsoft'um Mojave deneyi, Vista'nın kötü ününü ortadan kaldırmak için ikinci adımı. İlk adımda ilginç bir reklamla kullanıcının karşısına çıkan şirket, bu adımıyla da Vista'ya yapılan eleştirilerin tamamen yanlış yönlendiremeden kaynaklandığını ispatlamayı umuyor. Sitede yer alan bir cümleden de bahsetmekte yarar var: "Mojave deneyi devam edecek..."

Tüm konu: Ne dediysek o: İşte Microsoft'un Mojave planı

İzleyin: Ne dediysek o: İşte Microsoft'un Mojave planı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft Vista'yı sevdirmek için doğru yolda mı? Başka neler yapabilir?

msaatci
30-07-2008, 12:18   |  #2  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Microsoft kendi komplekslerini aşamıyor.
Bence kimse Vista kötü demiyor. Değil de. Ama Vista için kimse donanım yükseltmek istemiyor. Buna bende dahilim. Param vars tamam sorun değil. Ama yok. O zaman ista tercih nedeni olma özelliğini kaybediyor. Ben bir işletim sistemi için lisans dışında (Yasal olarak aldığınızı varsayarak) donanıma para harcamam. Harcayacaksam da bana işletim sistemi yeni ve görülmemiş özellikler sunmalı. Kısacası yapacağım masrafa DEĞMELİ!!

Ayrıca Microsoft neden böyle birşey yapma gereği duydu. Hiç yakışmıyor bu kadar büyük firmalara. Sahtekarlıktan farkı yok.

Son Düzenleme: msaatci ~ 30 Temmuz 2008 12:21
Toxic
31-07-2008, 09:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

zorla vista yı sevdirmeye çalışıyorlar!