ne yapsam pc kendini resetliyor

HPQ-User
08-03-2011, 10:51   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cesi sormuş:
şifremi unuttum.pc yi ilk açılışından itibaren F8 e basarak güvenli modda aça tıklıyorum, ama pc kendini resetliyor.kendi kendine kapanıp tekrar açılıyor.Ne yaparsam yapayım hep kendi kendine kapanıp yeniden açılıyor.Bios ayarlarına giriyorum F2 ye basarak ama orda da parola istiyor.
Ne yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Sorunuma yardımcı olma konusunda açıklamamı istediğiniz bir durum varsa lütfen sorun.İlginiz için şimdiden teşekkürler... :)

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
XP

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6.6)

blueslife
12-03-2011, 13:25   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

eğer bios şifresini kırmak istiyorsan anakartın üzerinde pil var. o pili çıkartıp tekrar tak. böylece bios ayarların sıfırlanmış olacak ve bios şifresi kalkmış olacak. bu şekilde tekrar bi dene. eğer windows'un hala kendini resetliyorsa ram'in veya ram'lerden birisi bozulmuş olabilir

mancukya
12-03-2011, 17:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Senin sistem cökmüs Bios pilini cikartip makineye gelen bütün elektrik prizlerini tamemen cikartip bir 5 dakika beklersen belki bios sifresi gider pek sanmiyorum ama genede dene normalde anakartdan kontak yapilmasi gerekir bu durumlarda makineni birine kurdurdunsa ona getir genelde tamriciler bu halti kasitli yapiyorlar Türkiyede.