nec versa S940 notebook klavyesi iptal

HPQ-User
18-02-2009, 09:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

chyrkyn sormuş:
nec versa S940 model notebook sahibiyim.cihazı 2.elden aldığımdan bazı ayrıntıları kaçırmışım(bu modelinin türkiye için servisi olmadığı gibi).o nedenle size sorayım istedim. notebook klavyesinin q-w-e-s-a-2 tuşları birden iş görmez oldu(üzerine bir şey dökülmedi).bunu format atarak belki halledebilirim düşüncesindeydim,ancak format atarken bu tuşlara ihtiyacım olduğunda(xp serial number girerken)bu harfler basmadığından format yarım kaldı.bu kez serial number pozisyonundayken(nerden aklıma geldiyse)sağ tıklayıp,"bilmem ne tuşlarını(hangi grup tuşlar olduğunu hiç hatırlamıyorum) aktif et gibi" bir şey yaptım.bu kez :) bütün tuşların devre dışı kaldığını gördüm.şu an notebooku usb klavye ile kullanıyorum.anlattıklarımdan yola çıkarak(tabi derdimi anlatabildiysem) sorunun ne olduğunu ya da ne yapmam gerektiğine dair bir şeyler söyleyebilirseniz sevinirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Marka: Nec

Model: Versa S940

İşlemci: Pentium M 735 1.7 GHz

Bellek (Ram): 512 MM DDR 333 MHz

Maksimum Bellek: 2048 MB

Harddisk: 60 GB

Ekran Tipi: 13" WXGA, 1280 x 800

Ekran Kartı: 64 MB Intel® Extreme

Optik Sürücü: DVD / CD-RW Combo

Ses Kartı: AC 97 Stereo

Modem: 56 K

Portlar: 2 x USB 2.0, 1 x FireWire, 1 x Type II PC Card, Kart Okuyucu

Klavye: Q Türkçe Klavye

Ethernet: 10/100 Mbit + Intel Pro/2200 BG Kablosuz Ağ Bağlantısı

Pil Ömrü: 3 - 4 Saat

İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP Home Edition

Ağırlık: 2 kg

Boyutları: 319 x 226 x 30 mm

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Banned
18-02-2009, 13:34   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

sorunununtam olarak nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama birkaç fikir vereyim sanırım numerik klavyeyi etkinleştirmişsin notebooklarda özel fonksiyon tuşları olduğuiçin ekran kartı driverları herbirine özel yapılır bu yüzden nec in sitesinden modeline uygun olan ekran kartı driverinı indirip kur bir ihtimal bu sorununu çözecektir birde mesela ben asus kullanıyorum hotkey diye bir program bunları kontrol ediyor nec dede böyle bir program vardır muhtemelen onda bir problem olabilir orjinal cd in varsa bunda zaten bunlar vardır ama yeni bir modelse muhtemelen vista içindir bunlar xp için olanlarını bulman gerekiyor umarım bunlar sorununu çözer