NEden 7 daha hızlı

xRay97
19-04-2009, 08:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
506 mesaj

Arkadaşlar ben windows 7 nin çıktığı ilk zamanlar hemen beta sürümünü indirdim.Daha sonra elimde dvd bulunmadığı için windows xp ortamında iki kere tıkladım ve kurulum başladı daha sonra kurulum biosdan devam etti.Benim bilgisayarım xp de çok kasıyodu ama nedense windows 7 de böyle bir sorunum olmadı.Benim şaşırdığım Windows 7 /1 GB ram gereksinimi olduğu benim ramim 512 mb tı.Ama benim arkadaşın sisteminin özellikleri kat kat iyi ram 1 GB onun ama o yüklerken hata veriyo.BEnim şaşırdığım şu BENDE XP KASIYOR-WİNDOWS 7 KASMIYOR bunun nedeni ne olabilir.

Son Düzenleme: xRay97 ~ 19 Nisan 2009 08:25
norn
19-04-2009, 10:25   |  #2  
norn avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
179 mesaj

belki win7'yi dvd'ye yüklerken hatalı yüklenmiş olabilir. arkadaşınınkisinin kasması enterasan tam tersi olması gerekiyodu ama :) belki ekran kartı falan kullanıyordur ramin bir kısmını. bide ona bakın. nebilim hız faktörüolarak  işlemci hızı, ram hızı, harddisk rpm ve cash belleği gibi etmenlerde etkili olabilir veya donanımsal bi sorunda olabilir. bu arada siz win7'yi kendi ve arkadaşınızın bilgisayarına aynı dvd'yle kurup denediniz mi? eğer sizde kurulup onda kurulmuyorsa bi sorun olabilir. daha önce vistada kurulum sorunu oldu bende. orjinal dvd'den kurulum yaparken hata veriyodu zırt pırt. bende xp cd'yle bi güzel format attım (xp'yi kurmadım sadece format içindi). sonra vista sorunsuz kuruldu. olmazsa bi xp cd'le format atın sonra win 7'yi kurmayı deneyin. benim önerim bukadar. tabiki ağır abiler daha uygun çözüm bulacaklardır en kısa zamanda :)

Kapalı Hesap (128220)
19-04-2009, 10:27   |  #3  
Kapalı Hesap
395 mesaj

Merhaba,
Windows 7'nin daha az bellek ile daha hızlı çalıştığı, daha çabuk açıldığı ve XP tecrübesinin gelişmiş halini anımsattığı duymuştum ama XP'den daha hızlı çalışması doğrusu benide şaşırttı. Gülümseme Sanırsam  önceki sisteminde yolunda gitmeyen bişeyler vardı.

caner.kirac
22-04-2009, 18:27   |  #4  
Yeni Üye
26 mesaj

cash değil cache.

Kapalı Hesap (91855)
22-04-2009, 18:50   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

mucit"xp" adını sen de o zaman dandirik xp den kurtar admine pm at seni mucit 7 yapsın

Trance
22-04-2009, 19:15   |  #6  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj

açıkçası bende çok şaşırdım çünkü
Aynı sistemde aynı özellikli HDD lere XP,Vista ve Win 7 kurdum. Sonra 3DMark Test programı ile test ettim. puan sıralmasından şu sonuç çıktı:

1.XP
2.Vista
3.Win7

Ama aralarında çok puan farkı yoktu işin ilginç tarafı tek tek CPU,GPU,RAM puanlarına bakıldığında Win 7 hepsinden önde. Sanırım genel puanda geri kalmasının sebebide BETA olmasıydı.
Bence senin XP de problem olabilir, diğer arkadaşlarında dediği gibi XP şuan hız bakımından önde.

nonpasaran
22-04-2009, 20:15   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Trance
açıkçası bende çok şaşırdım çünkü
Aynı sistemde aynı özellikli HDD lere XP,Vista ve Win 7 kurdum. Sonra 3DMark Test programı ile test ettim. puan sıralmasından şu sonuç çıktı:

1.XP
2.Vista
3.Win7

Ama aralarında çok puan farkı yoktu işin ilginç tarafı tek tek CPU,GPU,RAM puanlarına bakıldığında Win 7 hepsinden önde. Sanırım genel puanda geri kalmasının sebebide BETA olmasıydı.
Bence senin XP de problem olabilir, diğer arkadaşlarında dediği gibi XP şuan hız bakımından önde.

bide şunu dene bakayım
aynı özellikteki  bilgisayarlara xp ve vista kur
3 aylık kulllanımdan sonra vistanın görüntü ayarlarını xp seviyesine getir ve sonra test etBeğendim
ekleme:tabii 3 aya xp çökmezseKahkaha

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 22 Nisan 2009 20:16
Trance
23-04-2009, 10:33   |  #8  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
nonpasaran
bide şunu dene bakayım
aynı özellikteki  bilgisayarlara xp ve vista kur
3 aylık kulllanımdan sonra vistanın görüntü ayarlarını xp seviyesine getir ve sonra test etBeğendim
ekleme:tabii 3 aya xp çökmezseKahkaha
tam olarak ne demek istediğini anlamadım, ama çok saçmalamışın !
ben zaten sistemleri yeni kurmadım ki, en fazla 4 ay olmuştur.
Hem bende Vista kullanıcısıyım ama Online oyunlarda ve PC Performans Testlerinde XP az Farkla önde o yüzden Online Oyun oynicaksam XP den Boot ediyorum yoksa MultiMedia,Müzik video olaylarında Kesinlikle Vista Kullanırım.
Hem Merak etme 3 ay içerisinde hiçbir işletim sistemi çökmez, tabi bilerek sistemi çökertmek için her hangibir işlem yapmazsan geçerli
Sonra işletim sistemleri eskisi gibi değil çok gelişti, ben win98 ve WinMe den sonra pek sistem çökmesine rastlamadım,
yeterki uyumlu donanım ve doğru bios ayarları olsun. dokunmadığın sürece sistem yıllarca rahatlıkla kullanabilirsin.
Yani işletim sistemleri artık çökmesiyle değil!
Hız, Performans ve Güvenlik konusunda yarışıyorlar.
biri hızlı, biri güvenli, biri de performans konusuda önde gelebiliyor.
işte hepsini bir arada bulunduran bir işletim sistemi lazım bize umarız bunu win 7 başarır.

nonpasaran
23-04-2009, 11:08   |  #9  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

sanırım ne demek istediğimi anlamadın
özetle demek istediğim şu
yetersiz sistem konfigüasyonlarında vista nın yavaş çalışmasının başlıca sebebi arayüzünün grafik özellikleridir(aero,şeffaf pencereler,önizlemeler vs.)Eğer bunları xp kalitesine getirirseniz vista  hız olarak xp nin gerisinde kalmaz demek istedim
ikincisi 3 ay kullanımdan bahsettim bununda sebebi vista şişen bir sistem değil bende senelerce xp kullandım xp yi kurarsınız hızlı çalıştır herşey güzeldir ama ne kadar temiz tutarsanız tutun 2-3 ay sonra yavaşlamaya başlar oysa vistada tam tersi kullandıkça hızlanır ben 1.5 senedir aynı vistayı kullanıyorum ilk aldığım güne göre 3 kat daha hızlı çalışıyor ve görünen o ki daha 5 sene kullansam hiç problem çıkarmayacak.Oysa 1.5 senelik bir xp'm -ki hiç olmadı hep en geç altı ayda format yedi-olsa herhalde açılması 15 dk yı bulurdu.
sonuç olarak;
sisteminiz yetersiz ve xp ye geçecem diyenlere tavsiyem madem xp nin o iğrenç arayüzüne razısınız vistayı aynı görünüme getirin kapatın aero yu öngörünümleri vs. xp den beklediğiniz hıza kavuşun bari 3-4 ayda bir format atmak,driver aramak zorunda kalmazsınız vista nın stabilitesi ve güvenliğide yanınıza kar kalır
Ekleme:online oyunlardaki hız konusunda da sana katılmıyorum vista ile xp aynı modeli kullanırlar (Quality of Service, kısaca QoS ) Bununla ilgili burayı okuyabilirsin

ayrıca vista ile ilgili hız sorunların varsa imzamdaki link e bi göz atmanı tavsiye ederim
Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakma ben ilk mesajı eleştiri olarak değil bu yukarıda anlattıklarımın sıralamayı farkettirebileceğini düşündüğüm için yazdımGülümseme

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 23 Nisan 2009 11:18
Trance
23-04-2009, 12:17   |  #10  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj

evet o konuda haklısın Vistada ki Aero yu ve kenar çubuğu gibi gereksiz şeyleri kapatınca gayet perfomanslı çalışıyor.
ben vistayı çıktığı günden beri kullanıyorum, XP yi arada sırada bazı şeyleri test etmek için kullanıyordum, ama chip te okuduğum bir makalede 4 çekirdekli, işlemciyi daha iyi organize ediyor diye okudum ve kendim test etmeye karar verdim.
Online Call Of Duty 2 de DX9 ve kaplama ayarları açıkken XP de 500 FPS sabit alıyor, aynı Ayaralarda Vista da ise 333 sabit veriyor. Bu yüzden COD2 oynicam zaman XP ye geçiyom :D (birde o çirkin arayüzü tabiki iptal ettim vista xpirat ile vista görününmlü yaptım :D )
vista d ahız sorunlarım yok ta sanırım biraz fazla yüklü :D  yinede çok saol. :)

emrah33
23-04-2009, 13:06   |  #11  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Ayrıca Xp cd'sini format için kullanmak anlamsız,çünkü win vista ve win 7 dvd'si ile de format atılabilir...

Trance
25-04-2009, 10:20   |  #12  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
1,058 mesaj
nonpasaran
sanırım ne demek istediğimi anlamadın
özetle demek istediğim şu
yetersiz sistem konfigüasyonlarında vista nın yavaş çalışmasının başlıca sebebi arayüzünün grafik özellikleridir(aero,şeffaf pencereler,önizlemeler vs.)Eğer bunları xp kalitesine getirirseniz vista  hız olarak xp nin gerisinde kalmaz demek
sistemim in yetersiz olduğunu hiç sanmıyorum.

Mustafa@PC
25-04-2009, 21:40   |  #13  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

http://kadirsenerms.spaces.live.com/

Bu blog windows program yöneticisi tarafından yazılmıştır.

Blogun ilk baştaki yazıda win7 nin rami nasıl ekonomik kullandığı yazıyor.

Mustafa Can
26-04-2009, 01:12   |  #14  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

Windows7 Memory Kullanımı
Merhaba,

Windows7nin en önemli özelliklerinden biri de memory kullanımı konusundaki cimriliği:) 1 GB RAMli makinalarda veya netbooklarda bile başarılı bir şekilde çalışmasının arkasındaki temel sebeblerden biri de pencereler için ayrılan memory alanının azaltılması. Windows7 öncesindeki makinalarda her acılan pencere için memoryde ayrı bir pencere alanı ayrılırken, Windows 7 ile berbaber ayrılan alan sadece minimal düzeyde ve toplam memory consumptionunu cok azaltıyor. Grafiğimiz Windows7nin beta sürümüyle Vista SP1 bir makinanın acılan window sayısına göre memoryde ayırdıkları alanı gösteren bir kıyaslama. Windows 7 de memory kullanımının ne kadar daha az olduğunu ve pencere sayısı arttıkca toplam memory kullanımının ne kadar yavas arttığına dikkat etmenizi isterim,

Saygılarımla,
Kadir