neden acaba...

massas
16-01-2010, 21:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
681 mesaj

Arkadaşlar bu sabah Windows 7 de mediacenter kurulumu yaptım. O zamandan beri pc kasılıyor. Nod32 de tarattım virüs bulunmadı. Yanlız program (mediacenter ve mediaplayer ) kapalıyken (açıkkende farketmiyor)  ctrl+shift+del yaptığımda işlemlerde anormal olarak wmpnetwk.exe ve wmpnscfg.exe işlemlerini görüyorum. Felaket şekilde ram yiyor ve cpu kullanıyor. İşlemi sonlandırdığımda pc düzeliyor.  nasıl çözebilirim....

zxsel
16-01-2010, 22:00   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

http://www.budosyanedir.com/wmpnetwk.html bu lınkı kopyala  acıklamayı oku

wmpnetwk.exe Nedir ?                               Açıklama :    wmpnetwk.exeis the main executable for Windows Media Player Network SharingService. It is used to share Windows Media Player libraries. Disablingor enabling it is down to user preference.        Tavsiye :    Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.

wmpnscfg.exe Nedir ?                               Açıklama :    wmpnscfg.exeuygulamasının ilişili olduğu yazılım : Windows Media Player NetworkSharing Service Configuration Application from Microsoft Corp.. It isused to share Windows Media Player libraries.        Tavsiye :    Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.                       

Yazılımcı :    Microsoft Corp.        İsim :    Windows Media Player Network Sharing Service Configuration Application        Konum :    %programfiles%Windows Media Playerwmpnscfg.exe        Uygulama :    Microsoft Windows Operating System        Risk :    0 / 5        Spyware :    wmpnscfg.exe spyware değildir.

StanOne
16-01-2010, 22:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
753 mesaj

evet bende merak ediyodum onu, her açılışta görev yöneticisnden sonlandırırım
bilgilendirme için saol zxsel

PcMaKeR
16-01-2010, 23:53   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

bilgisayarında mp3 arşivin ve film arşivin var ve sen bunları media center a tanıttıysan kısaca yandın. internete bağlanıp bütün arşivini tarayıp albüm bilgilerini topluyor.

benim 10bin kadar mp3 ü tekr teker taradı. hiç uğraşmadım yedeğim vardı windows 7 nin geri yükledim geçtim bir daha mı çalıştırırım asla.

o exeler birer servis bu arada.
denetim masasından yönetimsel araçlardan hizmetler kısmından o iki servisi devre dışı bırakabiliyorsun özelliklerinden ;)

StanOne
17-01-2010, 00:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
753 mesaj

heh Eyvallah Hocamn Saolasın Hizmetlerden Kapattım