Arkadaşlar bu sabah Windows 7 de mediacenter kurulumu yaptım. O zamandan beri pc kasılıyor. Nod32 de tarattım virüs bulunmadı. Yanlız program (mediacenter ve mediaplayer ) kapalıyken (açıkkende farketmiyor) ctrl+shift+del yaptığımda işlemlerde anormal olarak wmpnetwk.exe ve wmpnscfg.exe işlemlerini görüyorum. Felaket şekilde ram yiyor ve cpu kullanıyor. İşlemi sonlandırdığımda pc düzeliyor. nasıl çözebilirim....
neden acaba...
http://www.budosyanedir.com/wmpnetwk.html bu lınkı kopyala acıklamayı oku
wmpnetwk.exe Nedir ? Açıklama : wmpnetwk.exeis the main executable for Windows Media Player Network SharingService. It is used to share Windows Media Player libraries. Disablingor enabling it is down to user preference. Tavsiye : Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.
wmpnscfg.exe Nedir ? Açıklama : wmpnscfg.exeuygulamasının ilişili olduğu yazılım : Windows Media Player NetworkSharing Service Configuration Application from Microsoft Corp.. It isused to share Windows Media Player libraries. Tavsiye : Önemli bir sistem parçası değildir ama kaldırmadan önce bu dosyayı kullanan uygulama olmadığına emin olunuz.
Yazılımcı : Microsoft Corp. İsim : Windows Media Player Network Sharing Service Configuration Application Konum : %programfiles%Windows Media Playerwmpnscfg.exe Uygulama : Microsoft Windows Operating System Risk : 0 / 5 Spyware : wmpnscfg.exe spyware değildir.
evet bende merak ediyodum onu, her açılışta görev yöneticisnden sonlandırırım
bilgilendirme için saol zxsel
bilgisayarında mp3 arşivin ve film arşivin var ve sen bunları media center a tanıttıysan kısaca yandın. internete bağlanıp bütün arşivini tarayıp albüm bilgilerini topluyor.
benim 10bin kadar mp3 ü tekr teker taradı. hiç uğraşmadım yedeğim vardı windows 7 nin geri yükledim geçtim bir daha mı çalıştırırım asla.
o exeler birer servis bu arada.
denetim masasından yönetimsel araçlardan hizmetler kısmından o iki servisi devre dışı bırakabiliyorsun özelliklerinden ;)