Arkadaşlar laptopları araştırıyorum apple markası gözüme çok çarpıyorama fiyatları çok pahalı bunun nedenini çok merak ediyorum ayrıca neden apple sorusunada cevap bulamıyorum aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler...
Neden Apple ?
Çünkü Apple laptop değil rüya satıyor. Marka ve imaj satıyor.
https://www.chip.com.tr/konu/stev ... -satin_30932_4.html
Ayrıca Apple işletim sisteminin gerçekte ne olduğuna bak: https://www.chip.com.tr/blog/nico ... m-sistemi_4846.html
Apple firmasının işletim sistemi olan MAC OS X sürümlerini çok beğeniyorum ama bir oyun tutkunu olduğumdan windows kullanıyorum
Açıklayayım neden apple...
Bildiğim kadarı ile..
Mac dünyası hem donanım hem yazılım hemde işletim sistemleri ile diğer işletim sistemlerinden farklı bir platform.
MAC laptoplar diğer laptoplara nazaran daha hızlı ve donanım bakımından kaliteli malzemeden üretiliyor..
Grafik konusunda apple'ın ürettiği macbook'larla diğer laptoplar kıyaslanamaz bile.
Virüs,spayware,rootkit türü zararlılar macbook bilgisayara zarar veremez...
Windows tabanlı bir laptop'u formatlamak 1 saat gibi zaman alırken mac tabanlı laptop'u formatlamak 10 dakika alır çünkü mac'ta herşey açık ve anlaşılır...
Windows'u formatlarsın eklenti indirmekle uraşırsın formattan sonra..
macbook'ta bu eziyet yok mac'ı formatla gir internete başla sörf yapmaya..
Birde apple'ın ürettiği macbook'lar kaliteli malzemenin yanısıra güzel bir görünümede sahipler eğer mac'işletim sistemi oyun oynasaydı tüm oyunları windows kullanmazdım...
Eğer bir macbook alırsan işletim sistemi olarak
MAC OS X SÜRÜMLERİNDEN BİRİNİ KULLANABİLİRSİN..
Bu sürümler şunlar
Snow leopard,jaguar,Lion,Puma
Windows'un hiç bir sürümünü o laptopa kuramazsın...
Bildiklerim bu kadar kolay gelsin...
Harika bir tasarım
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
MACBOOK kullandım formatta attım diğer laptoplarla kıyaslanamaz kıyaslayan varsada o kıyaslama ile uraşsın apple'ın ürettiği macbook'lar kalite+marka+harika tasarım=pahalı..
Arızalanınca çok pahalıya tamir ediliyorlar...
dostum mac yerine asusun zen serisine bak derim...işim gereği tüm laptop ve pc marka ve modellerini kullanma şansına sahibim.mac tamamen imaj satıyor,tıpkı ıphoneda olduğu gibi...sıradan bir kullanıcı için apple çok çok çok gereksiz.
1)programları kısıtlı,düşün ki virüs bile piyasada neredeyse yok :)
2)işletim sistemi farklı ve windows yüklemek çok zahmetli ve karışık...
3)artık öyle pcler çıktı ki 700-800 tl daha ucuza aynı işi rahatlıkla görüyor..
4)çoğu kullanıcı autocad v.b programları sadece mac çalıştırır zannediyor fakat bu tamamen yanlış
5)kalite olarak da kesinlikle daha kaliteli ürünler var,üstelik daha ucuza,
örneğin asus zen serisini mac ile aynı fabrikada ürettiriyor..
6)windows 7 ile artık formattan sonra direkt kullanabiliyorsun,driver bile yüklemene gerek yok,o kadar :)
7)son olarak mac alana kadar al bir asus zen ultrabook kullan..ne istrsen onu yap :)
Macbooklar diğer pclere kıyasla çok farklılar,Ama şahsen Onların o fiyatları haketmediğini düşünüyorum,Rakiplerine göre daha zayıf donanımlara sahipler,Daha kısıtlılar,ve oyuncu olarak Kesinlikle benim için alternatif değiller.
ya apple almayın apple işte bazı pratik güzel özellkileri ve şık tasarımıyla pahalıdır.ama oyun performansı ve grafikleri iyi değildir.zaten windows işletim sistemi appleınkinden daha iyi.punisher123e katılıyorum.daha hafif ve daha taşınabilir,daha ince ve daha pratik olabilir.ama oyun oynamak için değildir ben oyun oynamak için çıkarılan modellerini gördüm ama onlarda çok pahalı o fiyata dünyanın en iyi oyun bilgisayarı toplanır.