arkadaşlar foruma biraz göz attımda hep yabancı arabalardan konuşuyoruz.keşke bizimde kendi markamız olsaydı.bir BMC var ancak oda sadece tticari araç üretiyor.tmm farkındayım uluslar arası antlaşmalardan dolayı türkiye kendi markasını üretmiyor(Türkiye ye yapılan fabrikalardan dolayı) ancak neden bole ben bole antlaşmanın taaa.... :D neyse sizinde düşüncelerinizi görmek isterim teşekkürler.
NEDEN BİR TÜRK MARKASI YOK?
gönülden katılyorum amerikanın tekelindeyiz
Arkadaşım sorun keşke sadece kendi üretmediğimiz binek otomobil markası ile sınırlı kalsaydı ama biz otomobili bırak hiç bir şeyi kendimiz üretmiyoruz ki.. Şampuanımızdan diş macunumuza, kolumuza taktığımız saatten kullandığımız cep telefonuna kadar her şey yabancı üretim.. Ondan sonra niye kalkınamıyorunz diye sorup duruyoruz kendimize.. Kendi ürettiğimiz markalarda var ama yeterli değil.. Ne olursa olsun yerli malı kullanmaya dikkat etmeliyiz..
yaptırmtmazlar beyler Türkiye'ye doğan,şahin ler vardı 2002 de kapattırdı adiler.
zamanında devrim otomobilinin tamamen türk mühendisleri emeği ile 4 adet üretildiği ve daha sonra neden üretilmediği daha doğrusu kesildiği ve hangi baskılar altında kaldığımızı araştırp öğrenirsen sorunun cevabının fazlası ile alacaksınız
zamanında devrim otomobilinin tamamen türk mühendisleri emeği ile 4 adet üretildiği ve daha sonra neden üretilmediği daha doğrusu kesildiği ve hangi baskılar altında kaldığımızı araştırp öğrenirsen sorunun cevabının fazlası ile alacaksınıDevrim otomobili benzin ibresinin 1 mm yukarda yapılmasından ve deneme testinde benzin bitmesinden dolayı testi qeçememiş sonrada üretimi durdurulmuştuR! yani tamamen şansızlık arabanın benzini bitiyor herkez arıza yaptı diyerek arabanın üretimini durduruyoRlar !
arkadaşlar ben sırf bu konuda yorum yapmak için bu foruma kaydoldum istanbulun en üçra mahallerinde bile otomobillerden dolayı ınsanların rahat hareket edebilecekleri alan yok bu ne demek oluyo istanbul dahil türkiyede o kadar fazla taşıt varkı yanılmıyosam 3 milyona yakın taşıt var istanbulda ama üzülerek söylüyorum ki hepsi yabancı özelliklede alman markası hesaplıyorum da endüşük araba fiyatı 15 milyar olsa ve bunu sadece istanbul için çarpın 15 miyarla 3 milyonu ve inanılmaz bi rakam çıkıcak ve malesef bu paranın coğu hatta tamamına yakını yurt dışına gidiyo diyebilirsınız sadece otomobilmı haklısınızda ama bu en fazla malıyetı olan ve buna benzer daha neler neler...ülke olarak neden gelişmiyoruz neden ekonomımız o kadar gelısmemıs dıyoruz alın sıze en buyuk sebebı bu kadar para dışsarıya gıderse nasıl gelscez bız calısalım almanlar kazansın cok üzücu neden kendımız uretemıyoruz cunku dısardan ızın vermıyolar ozdemır sabancıyı neden oldurduler bılıyomusnuz sırf bu yuzden alman gızlı serfısı :(yanılmıyosam BND)oldurdu cunku sabancı otomobıl uretıcektı buda almanların ısıne gelmıyodu ve bolece bunu hallettıler..kısacası bu ülkede birşeyşerın ekonomık anlamda degısmesı ıcın cının yaptıgı gıbı kendımız pısırıp kendımız yıycez doyduktan sonrada etrafımızdakılere vercez bunu yapamassak ole de gorunuyo ne kadar zengınde olsak kaynak acısından hep ezılen taraf bız olucaz..bu bole mı gıtcek dersenız bızler duyarlı oldugumuz zaman herseyı sorguladıgımız zaman vede bunu ıcım ızden deılde seslı dusunduyumuz zaman bıseyler olucak o yuzden ne kadar umutsuz da olsak bıyerlerden baslamamız lazım BU YUZDEN LUTFEN DUYARLI OLALIM LUTFENN