Neden Blog Kurmalıyız?

Banned
06-04-2017, 17:08   |  #1  
AliaRior avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Blog açmak açmak aslında herhangi bir fikre sahip herkes için bir gereksinimdir. Size bu ifademle tam olarak ne demek istediğimi örnekler üzerinden anlatacağım.


  • Para Kazanmak İsteyebilirsiniz

Para kazanmak isteyen biri iseniz bir blog kurarak para kazanabilirsiniz. Size bir çok fikir verebilirim. Nasıl olacak? derseniz size başlangıç olarak bir kaç öneride bulunayım. Amacımız para kazanmak olduğuna göre uzman olduğunuz veya merak ettiğiniz bir konu üzerine blog açar ve reklam gelirlerinden para kazanabilirsiniz. Tabi ki reklam işinden para kazanmanız için hatrı sayılır bir ziyaretçi kitlesine sahip olmalısınız. Yani ilk aşamada bu kazanç yöntemi size uygun olmayabilir. Şöyle ki en popüler olan Google Adsense reklam yayıncılık sistemini kullanırsanız ve ziyaretçi sayınız da yeteri kadarsa muhteşem kazançlar kazanabilirsiniz.

Bununla birlikte satış ortaklığı yani affiliate marketing işinden para kazanabilirsiniz. Bu sistem için çok ziyaretçi yerine konu ile ilgili az ziyaretçi bile size yüksek kazançlar kazandırabilir. Bununla birlikte bu sistem temel olarak size çeşitli satış ortaklık havuzlarından (örneğin xticaret gibi) aldığınız linkleri ilgili kişilerle buluşturup satılan ürün veya hizmetin karşılığında size komisyon ödenmesinden ibarettir. Yani öncelikle sistemden seçtiğiniz bir ürünün komisyon değeri örneğin % 50 olsun ve satış fiyatı da 100 TL olsun. Ziyaretçiniz sizin satış linkine tıklar ürün veya hizmeti satın alır sizin hesabınıza % 50 komisyon ücretiniz yani 50 TL işlenir. Bu sistemin en güzel yanı ne müşteri ile ne de sunulan ürün veya hizmet ile herhangi bir bağınızın olmamasıdır. Bu sistemi kesinlikle tavsiye ederim ki bu sistem bana hatrı sayılır bir kazanç imkanı sunduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.


  • İşinizi Büyütmek İsteyebilirsiniz

Düşünün bugün Google, Yandex, Yahoo, Mynet gibi büyük yerli ve yabancı bir çok firma web sitelerinin yanında ayrıca bir blog hizmeti sunmakta. Peki bloglar ne işe yarıyor derseniz tek kelime ile pazarlama diyebilirim. Günde binlerce kişi teknolojinin gelişmesi ile beraber artık mobil olarak da günlük binlerce içeriği tüketmektedir. Örneğin bir blog hizmetinde herhangi bir ürünün kullanımını size tanımlayıp bu ürünü kendilerinden temin edebileceğinizi söyleyen bir çok yazı ile karşılaşabilirsiniz. Bunun en belirgin örnekleri turizm firmalarında görülmekte. Firma blog yazılarında gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi verir ve o yer ile ilgili tur pazarlaması yapar bu sayede kalıcı bir reklam ve güzel bir pazarlama hizmeti yapmış olur.


  • Tanınmak İsteyebilirsiniz

Bu kısmı size Wattpad üzerinden vereceğim. Wattpad üzerinden bu güne kadar pek çok kişi yazarlığa adım atarak profesyonel olarak bir kitap sahibi oldu. Peki bu nasıl oldu? Bu işin ilgilileri bir şekilde o kişileri keşfetti ve tekliflerde bulundu. Peki diyebilirsiniz ki blog kurma ile alakası nedir? Alakası şudur, binlerce kişinin üye olduğu ve aynı sektör üzerine paylaşımda bulunduğu bir ortamda mı kendinizi daha iyi bulunabilir yaparsınız yoksa sadece size özel bir blog kullanarak mı daha bulunur olursunuz? İşte tüm mesele budur.

Kaynak: www.AliaRior.com

Banned
06-04-2017, 23:54   |  #2  
AliaRior avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

ilginiz için ben teşekkür ederim...