Arkadaşlar bugün Discovery'nin bir telefonunu aldım kendi sınıfındaki bir çok telefon ile kıyasladım evet farklı ve fiyat araştırmasına girdim herkes gibi internetten büyük marketlere baktım anlayamadığım birşey süper marketlerde bile satılan bir telefon neden media markt, kliksa, bimeks gibi mağazalarda pahalıda http://www.teknolojiyolu.com/gen ... i-cep-telefonu.html bu sitede neden daha ucuz ???
Neden daha ucuz ??
Satılan ürünler kaynak şekline göre değişir.
x telefonu doğrudan X firmasının üzerinden gelir. Bunun girişi için X firması vergi öder. ürünler tekillik üzerine çalışır. (daha pahalıdır genelde) örnek 1.000 tl
yine X telefonu Y firması tarafından alırnır Y firmasının garntisinde kalarak vergide ödenerek gelir tekillik yda çoğulluk firmanın aldığı ürüne bağlıdır. nirpeten daha ucuzdur örnek 900 tl
Yine x telefonu Y firması ile anlaşıp üretmiş olduğu ürünü Z firması parametrelerinde satar ve vergi Y firmasına ait olup garanti X firmasınındır. Z firması paremetrik satış yaptığı için daha ucuz bir fiyat bildirebilir örnek 800 tl
Yine x telefonu Y firmasında üretimi sitenmiş garantisi x-y firmasının ortaklığında duran vergisi y firmasınca karşılanan Z firmasında dağıtımı yapılan ve F firmalarında pazara sunulan üründür fiyat fazla aracı gezmiş olsada Y firmasının belirlediği firma ve yollardan geçtiği için üretim fiyatından pekte yukarı bir fiyat sunulmaz çünkü üretici firma ürünü Y firması için üretmiş ve kârını almıştır. fiyat en düşük halde olabilir 500 tl
yine X telefonu talep karşılamak yada tutundurma yapmak için X firmasınca üretilir ve y firmasının kanallarını kullanarak satış yapar. Fiyat en düşük hale gelebileceği tek nokta budur. fiyat anlaşmalı firmalarca 4 tl gibi komik rakamlara da inebilir 300 tl gibi fiyatlarda da tutulabilir. burda anlaşmalı firmaların X telefonu ile yapmak ve ulaşmak istediklerine bağlıdır.
umarım anlaşılmıştır.
Arkadaşlar bugün Discovery'nin bir telefonunu aldım kendi sınıfındaki bir çok telefon ile kıyasladım evet farklı ve fiyat araştırmasına girdim herkes gibi internetten büyük marketlere baktım anlayamadığım birşey süper marketlerde bile satılan bir telefon neden media markt, kliksa, bimeks gibi mağazalarda pahalıda http://www.teknolojiyolu.com/gen ... i-cep-telefonu.html bu sitede neden daha ucuz ???
kimse malını diğerinden bir kuruş ucuza satmaz. mutlaka vardır bir kusuru.
(ucuz reklamlar beni deli ediyor.)