merak ettımde bır ara arastırdım hep hack olayları en cok lınux tan oluyor bunun sebebi nedır ?bılen varsa yorum beklıyorum..?
neden hack olayları en cok lınux tan oluyor ?
bence hepsınden oluyoo öyle bır ayırıma tabı tutulmaz heralde...yada o işletım sıstemı hack a daha yatkın dıye olabılır....
açık kaynak kodlu işletim ssitemlerini hacklerek daha kolay heralde
hack için değiştirilmiş linux lar çok fazla. o yüzdendir herhalde..
genelde hack için yazılan virus windows uyumlu oluo yani virusu windowsta derlediğin zaman kendi biligisayarınada bulaşıo + hacker adam kendini kanıtlama cabası içindedir(en azından buyuk bi kısmı) e unix te kullanımı nispeten zor bi işletim sistemi buda hackera farklı olduğunu gosterebilmek için bir fırsat oluyor
Linuxta olmasının sebebi bence kullanılan hacking araçlarının çoğu zaten işletim sisteminin parçası olarak gelmesi. Ayrıca kullanılan araçların açık kod olması nedeniyle ücretsiz olmasıdır diye düşünüyorum.
Birde hacking olayı normal programlanın dışından başka düşünmek galiba.
Linüx daha güvenli kanımca
hack olayları windows ta çoluk çocuğun piyasaya sürdüğü trojan keylooger dosyalarından geçilmiyor..
bu yüzden net te download ettiğiniz programlar orjinal web sitelerinden indirmeniz gerekir
Linüxte hack olayı çokzor çünkü henüz windows tan başlarını kaldıramadılar çocuklar
freekaysLinüx daha güvenli kanımcaDaha güvenli değil.Fazla kullanılmadığından virüs yazarları saldırmıyorlar
hack olayları windows ta çoluk çocuğun piyasaya sürdüğü trojan keylooger dosyalarından geçilmiyor..bu yüzden net te download ettiğiniz programlar orjinal web sitelerinden indirmeniz gerekir
Linüxte hack olayı çokzor çünkü henüz windows tan başlarını kaldıramadılar ç
İşin özü bu..
FatturDaha güvenli değil.Fazla kullanılmadığından virüs yazarları saldırmıyorlartek yönü o değil aynı zamanda virüslere geçit vermeyen bir yapısı da var. sadece kullanılmadığı için olmaz olamazdaİşin özü bu..
öncelikle linux un network altyapısı kesinlikle çok daha sağlam, bir hacker'ın aynı zamanda network uzmanı olacağını ve önce kendi güvenliğini sağlamak isteyeceğini düşünürsek öncelikle linux kullanması normal, ikincisi linux'ta exploit vb kodları yazmak ve çalıştırmak daha kolay olduğu için, üçüncüsü virüs derdi yok, dördüncüsü daha önce de söylendiği gibi bu iş için geliştirilen linux sürümleri var (remote exploit - back track linux) yani özetle öncelikli sebebin hacker'ın kendi güvenliğini sağlayabilmesi olduğunu söyleyebiliriz. tank güzel bir savaş silahıdır çünkü içindeki askeri en iyi koruyanıdır.