NEDEN KÖLELİK?

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
emeti01
11-06-2005, 12:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Eski Mısır'ın günümüze ulaşmış olan görkemli yapıları olan piramitler, sfenksler ve obelikslerin  nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Yüzbinlerce köle işçinin yıllarca kırbaç ve açlık tehtidiyle inşa edilmiş. Peki bu köleler kim ve neden kölelik yapmışlar, bunları köleliğe sürükleyen başlarındaki ünlü kişi kim? bakalım biliyormusunuz biraz tarih bilgilerimizi tazeleyelim. Biliyorsanız siteleri incelemeden cevabınızı bekliyorum. Bilmiyorsanız aşağıdaki sitelerden ben detaylı bilgiyi aldım sizde kopye çekebilirsiniz herşey yazıyor...  Birde şuda çok ilginç Eski Mısırlılar firavunlar ve kreliçeler için mezar inşa edip öldükten sonra bu piramitlere gömülürlermiş… Mısır inancına göre mumyalama tekniklerinin amacı, ölen kişinin hayattayken sahip olduğu görünümünü korumasını sağlamakmiş…

mrcplus
11-06-2005, 19:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

bilgilendirici ve güzel bir site

lazrailefsanesi
11-06-2005, 23:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Simdi deli gibi belgesel izleyen bi insan olarak hatırladıgım kadarıyla mısırda calısan insanların cogu köle olmadıgı ispatlandı.Bilmem ne piramidinin yakınlarında mumyalanmıs sekilde hiyaresiye göre usta bası,usta ve calısanların mezarları bulunmus.Birseyler daha buldular ama hatırlamıyom simsdi.Olayın özü su,bizdeki tımarlı sipahi mantıgıyla insa edilmis piramitler.Mısır osmanlı gibi bir genisleme politikası olmadıgı icin cokda kölesi yokmus,hasat zamanı bitince nil boyunca bilmem ne adı verilen bi gurup kraliyet görevlisi ,köyleri gezerek erkekleri toplarlarmıs.Yeniden tarla zamanında da nil boyunca geri bırakıyorlar.Piramitlerin insaat teknikleride bulundu ama cevaplanamayan iki sey kaldı.Birincisi Pi sayısını nasıl buldular(Kusursuz ücgen olmasını bu saglıyor) ikincisi piramitlerin hepsinin yeri özeldir.Kralın dogdugu gün ısık tam mezarın üstüne düsüyor ve hepsi bi yıldız takımını temsil ediyor.Mumyalamanın amacı bi insan ölünce kutsal olduguna inandıkları nil nehrinin dogu yakasına götürüp gömüyorlar.Mısırlılarda bizim kıyamet inancına benzer bi inanc var yani ilerde ölen kisi yeniden hayata dönecek ve (yanlıs hatırlamıyorsam nil batı yakasına geri gelecek) bu yüzden yeniden dirildiginde cürümüs olarak dirilmesini engellemek icin mumyalanıyor.Bir nevi sonsuz yasam inancı.Bu yüzden gömülürken diger hayatında lazım olcagına inandıkları degerli esyaları para ve esinide birlikte gömüyorlar.(Krallarda gecerli) yani kefenin orda cebi var Kahkaha
canım sıkıldı yazdım.Dediklerin biraz güncel degil.Kolay gelsin.

lazrailefsanesi
11-06-2005, 23:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Birsey yanlıs anlasılmasın.Arkadas emek harcamıs,ugrasmıs kendisini kücümsemek gibi bir amacım yoktur.Sonucta bu dediklerim benim izlediklerimden aklımda kalanlar.Yazılı kaynaklara henuz hepsi gecmedigi icin yada gecse bile cok yaygın degildir.Orda yazılanlarda dogru.

mrcplus
11-06-2005, 23:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
564 mesaj

ben yanlış anlamadım:)Senin yazdıklarında güzeldi.

sherlockholmes
13-06-2005, 11:13   |  #6  
Yıllanmış Üye
202 mesaj

siteler güzel de kategori le ilşikisi kuramadım. eğer site tanıtımı ise bookmark kısmında daha iyi dururdu ...