Sorum budur neden bizim de Avrupa ya da Amerikadaki gibi değil ?
Neden com var ?
Bilişim başkanlığına vs. böyle bi yazı göndersek olmaz mı ?
www.chip.tr
Gerçekten ne güzel olur.
Herkesin fikrini almak isterim. :)
Neden Türk Web siteleri ''..com.tr'' ???
Baylar bayanlar evet sorum budur neden bizim de Avrupa ya da Amerikadaki gibi değil ?
Neden com var ?
Bilişim başkanlığına vs. böyle bi yazı göndersek olmaz mı ?
www.chip.tr
Gerçekten ne güzel olur.
Türkiye herşeye biraz geriden geliyor sanırım...Herkesin fikrini almak isterim. :)
Şimdi bu durumun ne alakası var?
.com kullanan sadece Türkiye değil ki...
Türkiye'de bildiğim kadarıyla nic.tr ve tsk.tr var sadece .tr kullanan. Yani inkanlar var. Tercih meselesi olsa gerek. Ama olsa iyi olurdu, orası ayrı.
DNS servislerinin ülkelerdeki site IP'lerini, site ismine yada tam tersi durumda kolaylık sağlamak için ülke/bölge katogerize edilmesi sonucu ortaya çıkan durum bu.
Bunun geride kalmak ile ne ilgisi var anlamadım ? Almanya .de, Birleşik Krallık .uk kullanıyor diye(örneğin) daha mı ilerde ?
Ben mi yanlış anladım yoksa sorunuzu veya fikrinizi ?
DNS servislerinin ülkelerdeki site IP'lerini, site ismine yada tam tersi durumda kolaylık sağlamak için ülke/bölge katogerize edilmesi sonucu ortaya çıkan durum bu.değil mi*:DBunun geride kalmak ile ne ilgisi var anlamadım ? Almanya .de, Birleşik Krallık .uk kullanıyor diye(örneğin) daha mı ilerde ?
Ben mi yanlış anladım yoksa sorunuzu veya fikrinizi ?
İngilizcedeki "commercial" kelimesinin kısaltmasıdır.Ticari amaçlı siteler için kullanılır .commercial=ticari
org da var bizde sadece commu var..com dedinizde eskden "COM" un ne oyunları vardı yaa:) HOBBAA...
ya com olsa ne olmasa ne konuy baka:)
Bence böyle daha iyidir .com.tr
Telekomonikasyon Kurulu (eskiden de ODTÜ) tarafından "tamamen duygusal(!)" olarak düşünülmüş bir uygulama. Şimdi sadece ".tr" olsa, bunun yanındaki her değişik alan adını da ismimi taklit etmesinler diye alabilecek olanlara nasıl 5 kez satacak yoksa?
ya satsınlar da bu konu bence saçma ne alaka yani:)