Neden yüksek ping ? (acil)

Punkbuster
30-11-2010, 14:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Merhaba arkadaşlar, öncelikle kısaca problemden bahsetmek istiyorum...
Smile adsl 1Mbit sınırsız kullanıcısıyım..
İzmir/Narlıdere semtinde oturmaktayım..
Sistem özelliklerim ise;
Microsoft Windows 7 Ultimate 32bit
Core 2 duo 3.16 işlemci
2mb ram
Modem ise RT-205 airties

Probleme gelecek olursak,
Online oyunlarda ping problemi ve gündüz saatleri genelde haftaiçi 17.00-01.00 arası haftasonu ise bu saat 14.00-02.00 arası oluşan yüksek ping problemi.. O saatler dışında oyunu 25-40 ping arası oynarken, gündüz saatlerinde 300-400 pine kadar çıkıyor sürekli ..
Smile adsl i kaç kez aradığımda ise hep aynı yanıtı alıyorum, test resimlerini göndermeme rağmen.. Bizim açımızdan bi prblem yok bağlantınız harika derecesinde iyi, deyip kestirip attılar kaç kere.. Oradan hep iyi görünüyormuş halbuki ne hikmetse..Apartmanda ve bölgede birkaç arkadaştada bu problem aynı .. Bölgesel bi problem mevcut.. Ama ben bu durumdan nasıl kurtulabiliriim bilmiyorum, tıkandım kaldım.. Herhangi biri gelip bu durumu nasıl düzeltecek onu da bilmiyorum ve size bazı belgelerle açıklamak istiyorm..İlk resimde oyunu oynadığım servera giden ip ler..
İkinci resimdeki ise gündüz saatinde yaptığım bir hız testi.. birçok test sitesinde hemen hemen aynı değerleri görüyorm..
3. ve son resimdeki ise ping attığım serverdaki tracert değerleri..Orada özellikle 212.156.252.93 ip adresinde gündüz saatlerinde 1000'i aşkın değerler çıkıyor, diğerleri ise 100-150 arası değişiyor.. ve bu ip nin bölgesi de adsl-alc-dynamic pool (İstanbul) yazıyor..  Durum bu arkadaşlar yardım edebilecek ve bazı açıklamaları olabilecekler varsa buyursun .Şimdiden teşekkürler...

Punkbuster
03-12-2010, 17:12   |  #2  
OP Taze Üye
17 mesaj

Arkadaşlar, bugün öğlen saatlerinde durup dururken internet ve ev telefonu hattı kesildi, yarım saat oldu gelmedi.. Ardından santral hemen yakınımızda olduğu için gidip bi bakayım dedim bakım flan mı var.. Bir de baktım ki Türk telekomun Fiber optik aracı var :) .. Sorayım dedim ne var ne yok diye, kabloları değiştirip fiber optik kablolardan yerleştireceklerini söylediler, 2 saatlik işlemlerin ardından şu anda pingim 100 200 arası olması gerekirken, nihayet ve nihayet aylar sonra normal seyrine döndü ve artık 25-35 ping arası alıyorum .. Bazı işler geç olsa da yürüyor bu ülkede demek ki :)

mcafee23 ayrılmıştır
03-12-2010, 17:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

halledildi sanmak için birkaç hafta dene istersen bende yüksek ping problemi ile karşı karşıyaydım.
santral ile görüşülüp kişisel hattım üzerinden sorun halledildi ama aralıklarla bazı haftalar sorun oluyor.Günlerce sürüyor

şafak89
04-12-2010, 03:56   |  #4  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,522 mesaj

tt geçte olsa fiber döşenmesi gerektiğini anladı ama atı alan üsküdarı geçt i:D

Punkbuster
04-12-2010, 19:48   |  #5  
OP Taze Üye
17 mesaj

Bu arada pek bi değişiklik oldu diyemem :S Yine arada bir ping çıkıyor 80 lere :S