arkadaşlar benim net cafem var ne güzel deyilmi
var ama hiçde mutlu deilim neden derseni
sayın kardeşlerim abilerim ablalarım benim sorunum kamera taktıgım an tüm cafede internet tamamen bitiyor yani kamera hattı yavaşlatıyor bu sorunu bilen tüm kardeşlerim abilerim ablalarım bana ivedi yardımcı olursanız cok iyi olucak yoksa akşam eve kelle koltukta gidicem müşteriler bu yüzden beni dövebilir yani
gerçekten hat neden yavaşlar bilen varsa yazarsa sevinirim şimdilik büyüklerin ellerinden küçüklerin gözerinden öpüyorum paii
nedir bu adsl den cektigim
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ne alaka yaw kamera ile internetin yavaşlaması??? Kamera bütün bilgisayarlaramı takılı,yoksa sadece tek bilgisayara mı?
Hem kamerayı taktığın anda yavaşladığını söylüyorsun ama belki hat hızı düşmüştür.Kamerayı çıkardığın zaman hat tekrar eski hızına geliyormu???
kameran eminim usb portunu kullanıyodur.Usb portu ethernet kartını ve diğer usb portuna takılan aleti etkiler! En normal ihtimalle kameranın driverleri (camerayı açınca devreye girer) senin adsl'yi etkiliyor.
ghostweb böyle bir şeyle ne karşılaştım,ne duydum,ne de gördüm... Hem usb portu nasıl oluyorda hem etherneti hemde diğer usb aygıtlarını etkiliyor anlayamadım.İşin ilginç tarafı hem usb'ye takılan aygıt diğer usb aygırlarını ve etherneti etkiler diyor,üstüne CAMERA DRIVER'ları adsl hızını etkiliyor diyorsun.(dam başında saksağan...)
Hem bu konu hakkında daha fazla yorum yapmadan (kişi çözümden %100 emin değilse),egoist'in cevabına göre tekrar yorum yapmak daha mantıklı olur gibi geliyor...
artkadaslar olumlu bir cevap vermedi kimse kamerayi genelde men den kullanıyorlar burda msn de actıgım an tum hat yavaşlıyor çıkardıgım an normale dönüyor mühendislere sordum bile anlamadılar en son çarem bu kaldı... buda olmasa cafeyi devredecem bu yüzden
dostum kameranın programlarında sistemi şişirecek bi problem olabilir diye düşünüyorum. normaldede kamerayı msnden kullandıgından hızda zaten bi miktar düşme olması normaldir. bence sen işletim sisteminle kameranın progrmaları arasında bi uyuşmazlık varmı yada/veya kameranın device ile başjka bi device da çakışmaya neden olabilir onları bi kontrol et olmassa kameranın device ayarları ile birazcık oyna bi dene bence..
Bütün bilgisayarlarda aynı anda kamera açıldığında elbetteki doğal olarak hattın yavaşlayacaktır.İlk aklıma gelen şu; müsait bir zamanda bütün bilgisayarların jack 'larını switch 'den çıkar.Sadece bir bilgisayar takılı kalsın.O bilgisayarı formatla,ve tekrar kur.İmaj falan kullanma.XP CD 'si ile normal kurulum yap.Sonra netwok ayarlarını yaptıktan sonra kamerayı bağla ve bak bakalım yine hız anormal düşüyormu?
Fakat kansav arkadaşın yzdıklarından anladığım her hangi bir bilgisayara bir kamera takıldığı zaman hatta yavaşlama oluyormuş yani bütün bilgisayarlara kamera takıldığında değil benim anladığım bu arkadaş biraz daha ayrıntılı anlatırsa sorunu daha iyi yardımcı olabiliriz gidipte bir kamera yüzünden koskoca cafe devredilmezki sorunun biraz daha üstünde durmalısın mesala ehli bir insanı cafeye getirebilirsin network sistemleriyle uğraşan yüzlerce firma var bunlara danışabilirsin.
bende 8 yıldır cafe işletiyorum. yaklaşık 1,5 ay önce kamera aldım o günden beri hiçmi hiç mutlu deilim kamera açlınca bütün cafenin interneti yavaşlıyor denemediğimiz olay kalmadı bende son çare kameraları söktüm şimdi internet çok iyi ama bir çözüm yolu bulmam lazım kamerasız da olmuyor yani aynı dert bende de var bu olayı şimdiye kadar çözenine rastlamadım inşallah biriniz çıkar yardım edecek ilerde sizinde başınıza gelmesin
İlginç bi olay fakat kafamda bir alaka kuramadım... Şöyle birşey var internete çıkış portlarında görüntü , chat , sörf vb. hepsi ayrı portlardan çıkıyor sonuçta acaba port karışma olayı olabilirmi diye düşünüyorum ama oda mantıklı gelmiyor bana... Peki hangi hızda bağlanıyorsunuz...
Bu konu bayaa uzadı ama kesin bisey de cıkmadı henuz.. Şöyle toparlayayım konuyu:
-Bendeki PC lerin hepsinde Win98 yuklu
-Cafe de sadece 1 adet web cam war
-Makinalar degisik Konfigrasyona sahipler
-Web Cam Intel.
-IP ler otomatik
-Modem SpeedCom
-HUB: CNet
-Kabloları yeni çektim
-512 baglantı
Daha ne diyiimm bee....
Bak bide şöyle birşey var modeminde video portu yanılmıyosam 5010 muydu neydi sen modemin ayarlarından bu portları kapamış olmayasın... Yani portlara müdahale eden bir güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı falanda olabilir... Böyle bir sorun varsa sadece bundan kaynaklanabilir...
Birde IP leri otomatik yapmanın sebebi nedir sabit IP lerden neden çıkış almıyorsun...
Ben bide Modem i degistireyim, Herhangibi Virus programı kullanmıyorum... Modem i Resetliyorum tekrar kuruyorum, aynı degisen bişey olmuyo.. Ama Airties alacam. No problem - no stress.
Sen baştan kaybettin zaten kardeş 98 ve bağlantı hızı 512 bunlar hangi internet cafede var söylermisin..Çok geride kalmışsın haberin olsun..Kansavın dediklerini yap benimde aklıma başka bir şey gelmiyor ama garip çok garip..Modemnde yapma olasılığı yüksek haberin olsun..Ha birde şu var usb bağlantıları daima işi yavaşlatır bilgine duyrulur..Modemde usb bağlanatısı yapmayaya bak...