Nedir bu problem

JohnRambo-Berk
17-02-2012, 13:59   |  #1  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
164 mesaj

Beyler benim sorunum şöyle. Her oyunda kasıyor. Sorun sadece Bad Company 2 de sanıyordum. beenim sistemim amd athlon x2 procccesor 215 2.770 ghz. 3 gb ram win7 32bit atı radeon hd5670 bu sistemle bc2 war in the north vb oyunlarda kasıyor. önceden 1 gb ramla kasmıyordu. gittim bc2 için 2 gb daha ram aldım şimdi kasmayan oyunlar kasıyor. ekran kartı güncel. win 7 32 bit update yükldim acaba sorunları bu mu ? çünkü orjnal almadım win 7 yi.

Kapalı Hesap (153334)
17-02-2012, 14:23   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Ben sana geçmiş konulardada söyledim senin sorunun ram değil.Xp ye geç rahatla.Sistemi istedigin kadar iyi kurmayı bilsende bazı sistemler xp yi bazı sistemler win7 yada linuxda iyi çalışır.Bunu ögrenmek için temiz kurulum yolu ile xp yi sonra temiz kurulumla vistayı sonra win7 sonra linux sürümlerini teker teker sıfır ve temiz kurulum yapara denemelisin en sorunsuz da kalman mantıklı ha şimdi linuxda oyun sorunu var diyebilirsin ama o bilmeyenler için geçerli doğru.
benim 2 bilgisayarım var p4 3.0 ht de xp çok seri çalışıyor.Ama p4 2.8 dede ubuntu ve win8.
p4 3.0 win 8 kurdum berbat çalıştı.Vistada öyle.
Sence bu neden kaynaklayor biliyormusun donanım üreticilerinden kaynaklanıyor.Win xpde genelde sorunsuz çalışmasının nedenide bu.Xp agresif takılıyor sistemi gerektiginde zorluyor gerekmeyince zorlamıyor.Vista hep zorluyor.Win7 vista ile xp nin arası zorluyor ama agresif değil işlemci.Ubuntu en iyi belllek yönetimi ram yönetimi tampon bellek yönetimi önbellekleme yönetimi hdd hız arttırma yönetimi işlemci yönetimi ve diğer veriyolu yönetiminde lider ikinci sırada pardus üçüncü sırada xp dördüncü sırada win8 ve 7.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (231380) ~ 17 Şubat 2012 14:39
JohnRambo-Berk
17-02-2012, 14:36   |  #3  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

Düzgünce o zaman xp prof. 64 bit geçeyim ? bir de sistemim çalıştırırım mı diye bir program var oyunu seçiyorsun vırt zırt. hepsi testten geçti tek biosda ünlem çıktı günce değil falan değil diyor. onu güncellesem mi ?

Kapalı Hesap (153334)
17-02-2012, 14:41   |  #4  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: JohnRambo-Berk  
Düzgünce o zaman xp prof. 64 bit geçeyim ? bir de sistemim çalıştırırım mı diye bir program var oyunu seçiyorsun vırt zırt. hepsi testten geçti tek biosda ünlem çıktı günce değil falan değil diyor. onu güncellesem mi ?
Hiçbir şeyini güncelleme.
Ayrıca winxp 64bit berbat 32bit en iyisi temiz bir işletim sistemi bul örnegin perfect xp 2009 cd sürümü gibi.
Yada bir arkadaşından orjinal xp bul kopyala.oem olmasın.

JohnRambo-Berk
17-02-2012, 14:48   |  #5  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

Ya şimdi normalde benim sistem ilk hali vista. asla yüklemem. xpden geçtim 7 ye. sırf görüntü arayüzü kullanışı vesayre yüzünden. geri döneyim demi xp ye ?

muhammedguler
17-02-2012, 15:01   |  #6  
muhammedguler avatarı
Yıllanmış Üye
539 mesaj

ısı degerlerin ne alemde fala ısı sistemi yavaslatır

kloster
17-02-2012, 15:29   |  #7  
kloster avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
388 mesaj

İşlemci ve ekran kartı darboğaz yapmasın hani olurmu olur elinde başka bi ekran akrtı varsa bide onu dene bakalım değişmesse sonuç sölersin gene. Bu arada vista çok iyileşti artık vista sp2 ile windows7 ile aynı seviyede .

Kapalı Hesap (153334)
17-02-2012, 15:32   |  #8  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Ya şimdi normalde benim sistem ilk hali vista. asla yüklemem. xpden geçtim 7 ye. sırf görüntü arayüzü kullanışı vesayre yüzünden. geri döneyim demi xp ye ?
Bak senin ramler sogutmasız ve dandik.Genelde win7 ramleri sürekli kullanır yani boş bırakmaz.Buda win7 de ramlerin çok kullanılmasından dolayı ısınır.Yani sadece ram değil herşeyi kullanır win7 oyuzden yeni makinelerde daha uzun süre stabil kalır.Xp nin agresif tutumu yüzünden ramlerde işlemcide diğer aygıtlarda gerektiginde kullanılır.Böylece ramler veya diger şeyler serin kalır.Serin kaldıgından daha da uzun süre stabil kalır.Tabi bu tüm sistemler için geçerli değildir.

Bu resim tamamen temsilidir.Yani işlemciye ve rame yük binince ne oluyor onu göstermek istedim.

Kapalı Hesap (153334)
17-02-2012, 15:45   |  #9  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Peki nedir bu tamponlama olayı.Tamamen ileri görme yada okunan bilgilerin tekrar 5 kat yada üzeri hızda okumasıdır.Pardusda ve ubuntuda bu özellik mevcut denerseniz görürsünüz.Örnegin dvd rom daki bilgileri bir kez okuyor daha sonra kopyalama yapacagınız anda hafızada olan ilk okuma ile tamponlanan veriler dvd rom çalışmadan tampondan okunur taki dvd çıkartıp yeni dvd takıncaya kadar(bilgisayarı kapatıncada gider.)
Ramde tamponlama ise bir nevi sanal bellege benzer ama çok farklıdır.Hızı 2 ye katlar.Ramle aynı işi yapar fakat ramin sıraya dizdigi verileri hesaplamasını bu bölüm yapar.Örnegin ramde 1 2 3 4 5 6 rakamlar var bilgisayar 4 istediginde nomalde  1 2 3 okuyarak 4 de ulaşır.Ama burda 1 2 3 zaten okunmuştur direk 4 geçer.Bunu ram hafızasında tutamaz ama tampon bellek tutar.
işlemcide çok farklıdır.İşlemcide işlemcinin sırasını işlemci belirler ama hatalarını işlemci belirleyemez yani hataları sıraya koyma işlemi tampon bellegin işidir.Bunların hiç biri widows da yok.Sadece sanal bellek var.Ayrıca win8 yeni özelligi olan suspend yani programı kullanmayınca dondurma linuxda yıllardır var.Ama kimse ilgilenmiyor.

Bilgisayarım içine etti.Şuraya bak.Chrome acip kapatilinca)

Chrome girerken bile bak noluyor iniyor çıkıyor yani çok iyi kullanmıyor bende ram ve işlemciyi.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (231380) ~ 19 Şubat 2012 15:40
JohnRambo-Berk
17-02-2012, 16:01   |  #10  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

yani diyorsun ki xp ye geçeyim.

Kapalı Hesap (153334)
17-02-2012, 16:05   |  #11  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
yani diyorsun ki xp ye geçeyim.
Yani diyorum ki xp de dene linux suda vistayıda win 7 nin tüm sürümlerinide hangisi sana iyi gelirse onda kal.En az 1 hafta kullan.Ve temiz kurulum yap.

xp

comado is açıkken

comado is kapalıyken

Creative media source açınca müzik dinleyince verdigi tepki müzik başlıyor yine eski halini alıyor win 7 olsa şimdi in çık in çık işlemci sıcaklıgı 65 derece olmuştu.Sanki oyun çalıştırıyor mubarek.Umarım win8 de bunu düzeltirler.(yada adı herneyse)Baksana adamlar mango koyduklarına göre windows 8 kivi olur herhalde.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (231380) ~ 17 Şubat 2012 16:38
JohnRambo-Berk
17-02-2012, 16:41   |  #12  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

Kardeşim ben bc ping pnig derken sorun ping değilmiş. diyorum ya single dada kastı. ama xp kurulu iken 1 gb ram vardı bu kadar kasmıyor oyun. şuan 3 gb. o zaman xp geçeyim. öyle zırt bırt diğer işletim sistemleri yükletme imkanım olmayacak gibi.

Kapalı Hesap (153334)
18-02-2012, 12:01   |  #13  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Kardeşim ben bc ping pnig derken sorun ping değilmiş. diyorum ya single dada kastı. ama xp kurulu iken 1 gb ram vardı bu kadar kasmıyor oyun. şuan 3 gb. o zaman xp geçeyim. öyle zırt bırt diğer işletim sistemleri yükletme imkanım olmayacak gibi.
Şuan dünyada xp den daha iyi çalışan yok benim sistemde arıca pardus ve ubuntuda kurdum ubuntu acayip seri değildi ama iyidi.Pardus çok iyidi.Ram hızım hdd hızım 2 ye katlandı fakat çok kitlenmeler oluyordu çünkü efekleri çok kurcalardım.Ubuntu diğer p4 2.8 süper çalışıyor.Windows 8 kurdum iyi değildi bu bilgisayarda win7 halen kullanıyorum elim mahkum.Yani fark yapan bende ubuntu ve xp.Senin bilgisayarda ne olur bilemem.

Şu xp in kalitesine bak işte agresif bu gerektiginde aniden kullanıyor.Böylece ramlar işlemci boşta kalıyor.Chrome da 2 seğme açık antivürüs ve is açık.

ubuntunun görünmeyen özellikleri ve işlemci yükü

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (231380) ~ 18 Şubat 2012 12:04
JohnRambo-Berk
18-02-2012, 17:11   |  #14  
JohnRambo-Berk avatarı
OP Yıllanmış Üye
164 mesaj

kardeşim ubuntu falan pardüs falan geç. bunlar olmayacak şeyler sorun xp yüklersem düzelir mi ? ve harry potter ateş kadehi gibi basit bir oyuna bile ağır kasmalar oldu. 2007 yapımı çok yüksek özellik istemeyen oyun bile kasıyor.