Nerede bu Japon malı cep telefonları?

CHIP Online
23-07-2009, 13:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Japonya bir teknoloji devi... Peki ama neden Japon cep telefonu markalarına pek rastlamıyoruz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/nere ... efonlari_14139.html

Resimlerle: Her keseye uygun 3G cep telefonları

Japon cep telefonları bir teknoloji meraklısının isteyebileceği pek çok özelliğe sahip. Internet ve e-posta gibi özelliklerin yanı sıra kredi kartı yerine geçiyor, bilet yerine geçiyor ve hatta vücut yağ oranını hesaplıyor. Tabii ki bunlar özelliklerden sadece birkaçı ve sokakta yürüyen sıradan, düşük gelirli bir Japon vatandaşı bile böyle bir cep telefonuna sahip.

Esas mesele bu cep telefonlarının dünyada pek yaygın olmaması. Dünyada yaygın olan tek Japon cep telefonu markası Sony Ericsson da İsveç'le ortak bir marka ve Londra merkezli, Japonya değil. Kaldı ki bu yıl Sony Ericsson da kayıplara uğradı. 2009'un ilk çeyreğindeki piyasa payı yüzde 6.3 ile gerilerde kaldı.


Panasonic, Sharp veya NEC gibi markalardan ise etrafta pek fazla görmek mümkün değil. Eurotechnology Japan isimli IT danışmanlık firmasına göre Japonya inovasyonda yıllarca ileride olmasına karşın bundan sağlam bir para kazanabilmiş değil. Japonlar bu duruma Galapagos sendromu diyor.

Tokyo Keio Üniversitesi'nden Takeshi Natsuno bu sendromu açıklıyor: "Darwin'in Galapagos adalarında karşılaştığı bölgeye has türler anakaradaki kuzenlerinden çok daha hızlı evrimleşmiş, gelişmiş ve çeşitlenmiştir." Fakat sorun şu ki bu türler yanlızca Galapagos'ta yaşar.

Natsuno bu yıl i-Mode denilen popüler bir kablosuz internet hizmeti geliştirmiş. Sonra alanında en iyi zihinleri toplayarak Japon cep telefonlarının nasıl bütün dünyada yaygınlaştırılabileceğini tartışmış.


Tüm konu: Nerede bu Japon malı cep telefonları?

İzleyin: Sulu yazıcı

Resimlerle: Her keseye uygun 3G cep telefonları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Japon cep telefonları hakkında ne düşünüyorsunuz?

ParanoiD
23-07-2009, 13:42   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Yazılan özellikler çok ilgi çekici.

AdminAbi
24-07-2009, 09:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Gerçekten yıllar önce japonyaya gittiğimde bende şaşırmıştım. Adamlar hem çok ucuza hemde çok kaliteli ve içinde pekçok özellik bulunan telefonları satıyorlardı. O sıra bende tr de kullanmak için kendime almak istemiştim bir adet cep telefonu yaklaşık 35 dolar gibi super ucuz bir fiyata denk geliyordu ki o zamanlar sadece kameralı telefonlar en az 350 dolardan baslıyordu bizde, tabi alamadık çünkü sistemleri çok farklı ve GSM kart yeri yoktu cihaz içinde. Dijital olarak sanırım IMEI numarasından ya da telefona ait özel bir kod ile hat aktif hale geliyor. Adamlar uçmuş açıkçası... Ama fiyatlar gerçekten çok ucuzdu ve modeller oldukça çok güzel ve kullanışlı idi yalnız modellerin çoğu kapaklı telefonlardan oluşuyordu sanırım bu da onlarda ayrı bir hastalık :)

Adanalı.
24-07-2009, 10:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Hiçbirini beğenmedim.

world_pc
24-07-2009, 10:53   |  #5  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Her türlü cep telefonu bu... Yemişim iPhone o zmn. :)