Nero ile mp3 yazarken...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
tonic
17-02-2006, 18:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Nero 6 ile mp3 cdsi yazarken bütün şarkıların ses düzeyinin eşit olması için ne yapmam gerekli? herhangi bir eklenti gerekiyor mu veya nereden böyle olmasını sağlarım?

Der Rote BaroN
23-02-2006, 21:45   |  #2  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Netten bunu buldum. Neroyla ses eşitleme hiç yapmadım, işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum:
"....Şarkıları Bir Çırpıda Düzenleyebilirsiniz … (Nero 6.6)
Bir müzik CD'si oluşturmadan önce (örneğin bir konser kaydı olabilir) bütün şarkıları bir ses düzenleyici program ile düzenlemeniz gerekebilir. Nero ile bu iş son derece kolay. File/New kısmına girdiğinizde açılan pencerenin sol tarafındaki listeden Audio-CD'yi seçin. Müzik CD'si yapmak istediğiniz bütün şarkılarınızı bu dosya gezgininin sol tarafındaki pencereye aktarın. Hemen ardından aşağıdaki çalışma seçenekleri kullanıma açılacaktır:

Eşitleme: [Ctrl] tuşuna basılı tutarak istediğiniz şarkıları seçin ve sağ tuş menüsünü açın. Properties seçeneğine tıklayıp, Audio Track Properties penceresini açın. Filter sekmesindeki listeden Normalize filtresini kullanmak için bu seçeneğin yanındaki kutucuğa tıklayın. Pencerenin sağ tarafında açılan kısımdaki Normalization Method olarak RMS ve Maximum göreceksiniz. RMS, bütün şarkılardaki ses değerlerinin bir ortalamasını alıp oransal olarak arttırır. Önceden belirli değerlere dokunmanıza gerek kalmayacaktır. Eğer seçtiğiniz şarkılardaki ses düzeyi düşükse Maximum'u seçin. Bu durumda Nero şarkılarınıza zarar vermeden ortalama ses değerini olabildiğince yükseltecektir...."

tonic
25-02-2006, 11:42   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

çok saol kickshaw deniyim...